ABD'den 'damping' hamlesi! Türkiye dahil 18 ülke için ek vergi kondu

ABD'den 'damping' hamlesi! Türkiye dahil 18 ülke için ek vergi kondu

ABD, damping gerekçesiyle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülke için ek vergi kararı aldı. Buna göre, 1,96 milyar dolar değerindeki alüminyum levha ürünlerine gümrük vergisi uygulanacak.

ABD, ürün fiyatlarına damping uyguladığı gerekçesiyle Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 ülkeye 1,96 milyar dolar değerinde alüminyum levha ürünleri için gümrük vergisi uygulayacak.

Fox Business Network'e konuşan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bakanlığın fiyat kırmaya dair ön tespit yaptığını ancak vergilerin Bahreyn, Brezilya, Almanya ve Hindistan gibi pek çok ülkeye hemen uygulanmaya başladığını söyledi.

ALÜMİNYUM LEVHA ÜRÜNLERİ İÇİN EK VERGİ

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Bahreyn, Brezilya, Hırvatistan, Mısır, Almanya, Yunanistan, Hindistan, Endonezya, İtalya, Umman, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, Tayvan ve Türkiye'den ithal edilen alüminyum levha ithalatına yönelik anti-damping soruşturmalarının ön belirlemelerinin açıklandığı kaydedildi. 

Bu kapsamda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 18 ülkeden ithal edilen alüminyum levha ürünlerine ek vergi kararı alındı. 

"ABD'NİN EN GENİŞ TİCARİ UYGULAMALARI"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bakanlığın alüminyum levha soruşturmalarının son 20 yıldaki ABD'nin en geniş ticari uygulamalarını oluşturduğunu belirtti. 

Ross, "Tarafların, 18 ülkeden alüminyum levha ithalatının ABD pazarına dampingli girdiği ve bazı durumlarda haksız bir şekilde sübvanse edildiğine ilişkin ön tespitlere dair yorumlarını almayı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı da ABD Başkanı Trump'ın Mart 2018'de Çin'den ithal edilen bazı ürünlere yaptığı ilave gümrük vergileriyle başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN