ABD'den Güney Kore için seyahat uyarısı

ABD'den Güney Kore için seyahat uyarısı

ABD, Güney Kore'ye gitmeyi planlayan vatandaşları için seyahat uyarısında bulundu, ayrıca Güney Kore ve ABD, koronavirüs salgını endişesi ile ortak askeri tatbikatı ertelediklerini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore'ye gideceklere Kovid-19 vakaları nedeniyle 'seyahatinizi yeniden düşünün' çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Güney Kore'ye gideceklerin, Kovid-19'dan korunmak için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) 'Kalabalıktan uzak durmak, hasta kişilerle temastan kaçınmak, sık sık ellerini yıkamak' gibi talimatlarına uymaları istendi.

ASKERİ TATBİKATLAR DA ERTELENDİ

Güney Kore ve ABD, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması endişesiyle yıllık ortak askeri tatbikatlarını ertelediklerini duyurdu.

Güney Kore ve ABD askeri yetkilileri, yaptıkları ortak açıklamada, mart ayında yapılması planlanan ortak bir tatbikatın bir sonraki duyuruya kadar erteleneceğini belirtti.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcülerinden Kim Joon Rak, Genelkurmay Başkanı Park Han-Ki'nin, askeri birliklerin güvenliği açısından ertelemeyi önerdiğini ve Güney Kore'deki ABD birliklerinin komutanı (ABD Kore Kuvvetleri Komutanı) Robert Abrams'ın da virüs salgınının ciddiyetine istinaden Park'ın önerisini kabul ettiğini kaydetti.

ABD Birlikleri Sözcüsü Lee Peters da erteleme kararının 'hafife alınmadığını' ve iki ülke ittifakının 'kuvvetli ve yıkılmaz' şekilde sürdüğünü ifade etti.

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 24 Şubat'ta Güney Koreli mevkidaşı Jeong Kyeong-doo ile Pentagon'da bir araya geldikten sonra ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Bakan Esper, Güney Kore'deki birliklerinin bu ülkenin ordusu ile yaptıkları ortak eğitim tatbikatlarını Kovid-19 salgınından dolayı azaltacağını duyurmuştu.

Diğer yandan, Güney Kore ordusunda 20 aktif görevli asker ile ülkede görevli Amerikan silahlı kuvvetlerine mensup 1 Amerikan askerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN