CDC'den virüs rehberi! Aşılananlar kapalı ortamda kuralsız bir araya gelebilir

CDC'den virüs rehberi! Aşılananlar kapalı ortamda kuralsız bir araya gelebilir

ABD’de yayınlanan rehbere göre, aşılanan vatandaşlar kapalı alanlarda maske takmadan ve sosyal mesafe kuralları olmadan toplanabilir.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) henüz yayınladığı Kovid-19 rehberinde, tamamen aşılanan ABD vatandaşlarının diğer aşılanan kişilerle kapalı alanlarda maske takmadan ve sosyal mesafe kuralları olmadan toplanabileceği tavsiye edildi. 

CDC’nin bugün yayınladığı rehberde ayrıca, aşılanmış kişilerin hastalığı ağır geçirme ihtimali düşük olan kişilerle bir araya gelebileceği tavsiyesi de yer alıyor. 

Associated Press’te yer alan habere göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin hazırladığı rehber, aşı olmanın Kovid-19’un geçtiğimiz yıl insanları yapmaktan mahrum bıraktığı aile üyelerini ziyaret etmek veya seyahat etmek gibi özgürlükleri ne ölçüde kazandıracağına dair merakları gidermek için planlandı. 

MASKE, AŞIYA RAĞMEN ZORUNLU 

Birtakım özgürlükleri geri getiren rehberin, aynı zamanda aşılanmayı teşvik etmek için yayınlandığı da düşünülüyor. Rehberle ilgili açıklama yapan CDC Başkanı Dr. Rochelle Walensky, insanların aşı olarak sevdikleri insanlarla sevdikleri şeyleri yapmaya dönebileceğini söyledi.

Ancak CDC, aynı zamanda, tamamen aşılanmış kişilerin doğru takılmış maskeler takmaya devam etmesini, geniş çaplı toplantılardan kaçınmasını ve halka açık yerlerde fiziksel olarak diğer insanlardan uzak tutmasını da öneriyor.

CDC, ayrıca, aşılanan kişilerin de Kovid-19 belirtileri gösterdikleri takdirde test yaptırmasını öneriyor. 

Yetkililer, bir kişinin son dozu aldıktan iki hafta sonra tamamen aşılanmış kabul edildiğini bildirirken, şu ana kadar nüfusunun yüzde dokuzuna denk gelen yaklaşık 30 milyon ABD’linin her iki dozu da aldığını söyledi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN