AB'den ABD'ye idam çağrısı: İnfazları durdurun

AB'den ABD'ye idam çağrısı: İnfazları durdurun

AB Komisyonu Sözcülerinden Peter Stano, ABD'ye 20 yıl sonra yeniden başlayan idam infazları için çağrıda bulundu. İdamın acımasız ve insanlık dışı bir ceza olduğunu söyleyen Stano, infazların durdurulmasını istedi.

Avrupa Birliği (AB), ABD'ye yeniden başlayan idamları durdurması için çağrı yaptı.

AB Komisyonu Sözcülerinden Peter Stano, konuyla ilgili açıklamasında, ABD'de yaklaşık 20 yıl aradan sonra temmuz ayında federal düzeyde alınan kararla idam cezalarının infazının yeniden başlamasından endişe duyduklarını bildirdi.

"HERHANGİ BİR HATANIN GERİ DÖNÜŞÜ YOK"

AB'nin ölüm cezasına karşı olduğunu vurgulayan Stano, idamın acımasız ve insanlık dışı bir ceza olduğunu, yargılamadaki herhangi bir hatanın geri dönüşünün olmadığını belirtti.

Stano, "AB, kararından dönmesi ve federal düzeydeki tüm idam cezalarının infazının durdurulması için ABD yönetimine çağrıda bulunmaktadır." ifadesini kullandı.

8 KİŞİ İDAM EDİLDİ

Stano ayrıca federal düzeyde infazı gerçekleşen çok sayıdaki idam cezasının ABD'nin eyaletlerinde ve dünya genelinde azalan idamlarla çeliştiğini kaydetti.

ABD yönetiminin temmuz ayında idam cezalarının yeniden uygulanmasına yönelik kararından sonra 8 kişi idam edilmişti.

10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İSTİSMAR EDEN ZANLI İDAM EDİLDİ

ABD'nin Kansas eyaletinde, 1999 yılında 10 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp cinsel istismarda bulunduktan sonra boğarak öldüren Keith Nelson, Indiana'da tutulduğu cezaevinde zehirli iğne vurularak idam edildi. Trump yönetimi, 17 yıl sonra federal idamlara devam etmesinden sonra Nelson, iğne ile idam edilen ikinci kişi oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN