ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden PKK hatırlatması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden PKK hatırlatması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK'nın 3 yöneticisi olan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ı ihbar edenlere para ödülü verileceği hatırlatmasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan 'Adalet için ödül programı' altında dünya genelinde aranan elebaşı teröristlerin yerlerini paylaşanlara para ödülü veriliyor. IŞİD, Taliban, DHKP-C, El Kaide, Boko Haram gibi birçok örgüte mensup terörist 250 bin dolardan, 25 milyon dolara kadar ödülle aranıyor. Ankara Büyükelçiliği, terör örgütü PKK'nın yöneticisi olan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın yerini ihbar edecek olanlara ödül verileceği hatırlatıldı.

PKK'NIN 3 YÖNETİCİSİNİ İHBAR EDENE ÖDÜL

IŞİD, Taliban, DHKP-C, El Kaide, Boko Haram gibi birçok örgüte mensup terörist 250 bin dolardan, 25 milyon dolara kadar ödülle arandığı listede, terör örgütü PKK'nın 3 yöneticisi de yer alıyor. Murat Karayılan'ı ihbar edenlere 5 milyon, Cemil Bayık'ı ihbar edenlere 4 milyon, Duran Kalkan'ı ihbar edenlere ise 3 milyon dolara kadar ödül verilecek.

abd-buyukelciginden-pkkli-3-isimi-ihbar-edenlere-odul-hatirlatmasi-9156-dhaphoto2.jpg

 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada; PKK'lı 3 yöneticinin arandığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi: 

"PKK'nın kilit isimleri Murat Karayılan'ın yerini ihbar edenlere 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan içinse 3 milyon dolara kadar ödül verilecektir. Bilgi sağlayan kişilerin kimliği tamamen gizli tutulacaktır." 

abd-buyukelciginden-pkkli-3-isimi-ihbar-edenlere-odul-hatirlatmasi-9156-dhaphoto3.jpg

'100'DEN FAZLA KİŞİYE PARA ÖDÜLÜ'

Öte yandan Adalet Ödülleri programının 1984 yılında başladığı ve ABD'nin teröristlerin hapsedilmesi veya dünya genelinde uluslararası terör eylemlerinin önlenmesini sağlayacak somut bilgiler veren 100'den fazla kişiye 150 milyon doları aşan ödeme yaptığı belirtildi.  Program, 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi’nin bombalanması olayında hüküm giyen uluslararası terörist Remzi Yusuf’un yakalanmasında da önemli rol oynadı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN