ABD'nin Ankara Büyükelçisi, Selimiye'ye hayran kaldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi, Selimiye'ye hayran kaldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield ve ailesi, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni ziyaret etti. Yere oturarak sık sık camiyi fotoğraflayan Satterfield, Selimiye'yi 'muhteşem' olarak niteledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, eşi Elizabeth Fritschle ve kızları Mary Parker, Selimiye Camisi'ni ziyaret etti.

Büyükelçi Satterfield, cami hakkında kendilerine eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk'e sık sık soru sordu, bilgi aldı.

Müezzin mahfilini, mermere dantel gibi işlenmiş minberi uzun süre inceleyen Büyükelçi Satterfield hünkar mahfiline de çıktı.

"SELİMİYE, MUHTEŞEM..."

Yere oturarak sık sık camiyi fotoğraflayan ve Selimiye'yi 'muhteşem' olarak niteleyen Satterfield, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne Büyük Sinagogu ve Sağlık Müzesi'ni de ziyaret etti.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Büyükelçi Satterfield'e saray tatlıları, eşi Elizabeth Fritschle'a da aynalı süpürge armağan etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN