Abdullah Işıklar kimdir?

Abdullah Işıklar kimdir?

İstanbul Cağaloğlu'ndaki Işıklar Kitabevi'ni açıldığı günden kapanıncaya kadar bir irfan ocağı olarak ayakta tutup kültür tarihimize armağan eden yazar ve gazeteci Abdullah Işıklar vefat etti. İşte, 'Abdullah Işıklar biyografisi'...

Necip Fazıl Kısakürek ile Sezai Karakoç'un yakın dostu olan, Yüce Diriliş Partisi'nin MKYK üyesi Abdullah Işıklar'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatı boyunca ilim sohbetinden ve talebinden asla vazgeçmeyen yazar ve gazeteci Abdullah Işıklar'ın vefatı, sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı. Abdullah Işıklar'ın cenazesi, İstanbul Edirnekapı Anıt Mezar yanındaki aile mezarlığına defnedilecek.

ABDULLAH IŞIKLAR'IN HAYATI

1933 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. 1952 yılında Büyük Doğu ile gazetecilik hayatına başlayan Abdullah Işıklar, daha sonraki yıllarda Yeni Sabah gazetesinde polis-adliye muhabiri olarak çalıştı.

1950'li yılların sonlarından 27 Mayıs 1960 tarihinde ordunun sivil yönetime el koymasına kadar kadar Fetih gazetesini çıkardı. O yıllarda Türkiye'nin ilim, fikir, sanat ve tasavvuf dünyasından birçok ismi de yakından tanıdı.

Abdullah Işıklar'ın ayrıca Cağaloğlu'nda bir akademiye dönüşen kitapçı dükkanının müdavimleri arasında ise Sırat-ı Müstakim ve Sebilü'r-Reşad'ın yayımcısı gazeteci, yazar Eşref Edip Fergan, İstanbul Müftüsü Bekir Haki Yener, Kadıköy Müftüsü Ali Fikri Yavuz, yayıncı Ali İhsan Yurt, mütercim Bekir Sadak, Necip Fazıl Kısakürek, Osman Yüksel Serdengeçti ve Sezai Karakoç gibi birçok isim yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN