Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ı aldı mı? Acun Ilıcalı hangi takımı alacak? Fortuna Sittard nerenin takımı, hangi ligde?

Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ı aldı mı? Acun Ilıcalı hangi takımı alacak? Fortuna Sittard nerenin takımı, hangi ligde?

Acun Ilıcalı'nın alacağı Fortuna Sittard nerenin takımı, hangi ligde? Acun Ilıcalı hangi takımı satın alacak? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, CNN Türk'ün sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği canlı yayında, Avrupa'dan bir futbol takımı almayı planladığını söyleyince spor basınının gündemine oturdu. İşte ünlü medya patronunun alacağı ileri sürülen Fortuna Sittard futbol kulübüne dair tüm detaylar...

'Acun Ilıcalı Fortuna Sittard'ı aldı mı?', 'Fortuna Sittard nerenin takımı, hangi ligde oynuyor?', 'Acun Ilıcalı hangi takımı aldı?' sorularının yanıtlarını haberimizde aktardık. CNN Türk'ün Instagram hesabında Damla Uğurtürk'ün sorularını yanıtlayan televizyon programcısı ve TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, "Avrupa'da bir kulüp satın alabilirim. Güzel bir yerden güzel bir kulüp olabilir" dedi. Ünlü medya patronunun satın alacağı kulübün, Türk iş insanı Işıtan Gün'ün sahibi olduğu Fortuna Sittard olduğu iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından vergi rekortmeni Avukat Gönenç Gürkaynak ile Acun Ilıcalı arasında Twitter'da tartışma yaşandı. Peki, 'Gönenç Gürkaynak Acun Ilıcalı tartışması nedir?', 'Işıtan Gün kimdir?' Detayları KARAR.com okurları için hazırladık...

FORTUNA SITTARD NERENİN TAKIMI, HANGİ LİGDE?

Fortuna Sittard futbol kulübü, Hollanda'nın en üst futbol ligi olan Eredivisie'da mücadele ediyor. Sezonu iptal edilen 18 takımlı Hollanda'da Fortuna Sittard, ligi 16. sırada tamamlamıştı. Kulübün kadro değerinin ise 13 milyon euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

ACUN ILICALI HANGİ TAKIMI ALACAK?

Spor yorumcusu Raşit Altun, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Acun Ilıcalı, başkanlığını Türk iş insanı Işıtan Gün'ün yaptığı Hollanda Ligi Eredivisie takımlarından Fortuna Sittard'ı satın aldı" iddiasına bulundu. Ayrıca, Acun Ilıcalı'nın Fortuna Sittard'ın 3-4 milyon dolar borcunu karşıladığını söyledi.

ACUN ILICALI FORTUNA SITTARD'I ALDI MI?

Konuyla ilgili olarak Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün'den açıklama geldi. Hiçbir şeyden haberi olmadığını vurgulayan Işıtan Gün, "Böyle bir satış durumu söz konusu değil. Gerçekten hiçbir şeyden haberim yok. Bu iddiaların nereden çıktığını da anlamadım" ifadelerini kullandı.

ACUN ILICALI NE SÖYLEDİ?

CNN Türk'ün sosyal medya hesabında canlı yayına katılan Acun Ilıcalı, "Spor kanalı açmayı düşünmüyorum. Türkiye'de futbol üzerine negatif enerji azalırsa düşünebilirim. Survivor'da bile enerji var ve bunların fanları oluştu. Şimdi ortada ciddi bir gerginlik var. Bunu kaldırırım ama futbolda 10 katı olacak. Şu an Fenerbahçe, Erzurumspor ne isterse yaparım. Şöyle bir planım var ama Avrupa'da bir kulüp satın alabilirim. Güzel bir yerden güzel bir kulüp olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

AVUKAT GÖNENÇ GÜRKAYNAK İLE ACUN ILICALI ARASINDA TARTIŞMA

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da televizyoncu Acun Ilıcalı ile vergi rekortmenleri listesinde yer alan avukat Gönenç Gürkaynak arasında 'vergi' tartışması çıktı.

Tartışma Gürkaynak'ın "Acun Ilıcalı Avrupa'da kulüp satın alacakmış. 2018'de vergi rekortmenleri arasında 83. sırada. Ben o listede 9. sıradaydım. Avrupa'da kulüp satın alamam," sözleriyle başladı.

Gürkaynak'a yine Twitter'dan yanıt veren Acun Ilıcalı, "Bence de kulüp alamazsın 8 ayrı ülkenin en büyük televizyonlarına prodüksüyon yapmıyor olabilir misin? O bahsettiğin listede ben en az 10 yıldır varım. Verdiğin verginin reklamını yapmak için beni kullanma, çirkin şeyler bunlar..." dedi. Gürkaynak ise yanıt olarak "Vergi vermek suretiyle reklam teorisini bilemem ama Avrupa'dan futbol takımı alamayacağım konusunda mutabıkız. Ben de öyle yazmışım zaten. Alamam," ifadelerini kullandı.

IŞITAN GÜN KİMDİR?

Işıtan Gün, Kadıköy Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi ve City University New York eğitimi sonrasında İstanbul ve New York'ta enerji sektöründe finans ve iş geliştirme alanlarında üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Ünal Aysal döneminde Galatasaray'ın iş geliştirme direktörü ve finans sorumlusu olarak görev yaptı. Halen Transtürk Holding başkan yardımcısı olarak savunma, teknoloji ve arge alanında yatırımlarını yönetiyor.

Galatasaray'ın eski profesyonel yöneticisi Işıtan Gün, ortaklarıyla birlikte bugüne kadar yurtdışında bir Türk yatırımcının yapmış olduğu en büyük futbol yatırımını yaptı. Işıtan Gün, 2017'de Hollanda'nın ilk profesyonel futbol kulübü Fortuna Sittard'ı ortaklarıyla satın aldı.

Işıtan Gün

ACUN ILICALI KİMDİR?

Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de dünyaya geldi. 5 yaşında başladığı ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklal İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimine İstanbul'da Kadıköy Maarif Koleji'nde başlayan Acun Ilıcalı,Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı, ama üniversite hayatı, 7 yılın sonunda mezun olmadan bitti.

19 yaşında iken 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi ve bu evliliğinden Banu adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Kızının doğumundan 10 ay sonra 1990 senesinde anne ve babasını trafik kazasında kaybetti. Acun Ilıcalı yaşadığı bunalımın etkisiyle eşi Seda'dan ayrıldı. Acun Ilıcalı 1995 senesinde bir kot dükkanı açarak ticarete atıldı ama başarılı olamadı. Bir arkadaşı vasıtasıyla İlker Yasin ile tanışan Acun Ilıcalı, Beşiktaş muhabiri oldu. Daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine, Show TV'ye transfer oldu. 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etti.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor Kızlar-Erkekler, Survivor Türkiye-Yunanistan, Survivor Aslanlar-Kanaryalar, Survivor Ünlüler Gönüllüler, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu oldu.

2005 yılında, 36 yaşında vergi rekortmenleri arasına girdi. İkinci evliliğini 2003 yılında yaptığı Zeynep Ilıcalı'dan Leyla ve Yasemin adlarında iki kız çocuğuna daha sahip olan Acun 3 kız babasıdır.

Muhabir olarak girdiği televizyon sektöründe Türkiye'nin en önde gelen yapımcısı olarak isim yapan Acun Ilıcalı, 14 Kasım 2013 tarihinde TV8'i satın alarak artık kendi televizyon kanalının sahibi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN