Adalet Bakanı Gül'den WhatsApp açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den WhatsApp açıklaması

Whatsapp sözleşmesine ilişkin olarak açıklamalar bulunan Adalet Bakanı Gül, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesinin çifte standart olduğunu söyledi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumunda Uluslararası Veri Koruma Günü programına katılan  Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mesajlaşma programı WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır." ifadelerine yer verdi.

 Bakan Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncelleme kararına ilişkin, "Son günlerde bir sosyal iletişim platformunun uygulamanın devamı için kişisel verileri kullanma, başka platforma aktarmaya rıza şartını getirdiğini görmekteyiz. Ancak Avrupa Birliği ülkelerine çifte tercih sunulması, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır." dedi.

"MİLİTAN" TARTIŞMASI

Gündemdeki "militan" tartışmalarıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Gül şu ifadelere yer verdi: "Kimse, hukuka ve adalete, anayasaya bağlı olarak çalışan hakim ve savcılarımıza 'militan' diyemez. Milletle, milletin iradesiyle kavga ederek hiçbir yere varılamaz. Bu ülkenin şerefli savcıları, hakimleri, mülki amirleri, emniyet ve güvenlik güçleri birilerinin işine gelse de gelmese de her türlü hukuksuzluğun karşısında, milletin de daima yanında olmaya devam edeceklerdir."

MİLYONLARCA KULLANICIYI KAYBETTİ

Gizlilik sözleşmesini değiştiren Whatsapp milyonlarca kullanıcısını rakiplerine kaptırdı. Ocak ayının ilk üç haftasında Telegram 25 milyon yeni kullanıcı kazanırken, Signal dünya çapında 7,5 milyon kullanıcı elde etti.

NE OLMUŞTU?

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs'a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

Şirket, kullanıcıların "WhatsApp Gizlilik Politikası" aramasıyla ilk sırada görünsün diye Google'a ödeme yaparak, "Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları güncellemesinin arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini açıklığa kavuşturmak istiyoruz." mesajını yayınlatmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN