Adana ve Antalya'da maske takmak zorunlu mu? (Maske takma zorunluluğu olan iller listesi)

Adana ve Antalya'da maske takmak zorunlu mu? (Maske takma zorunluluğu olan iller listesi)

'Maske takma zorunluluğu olan iller listesinde Adana ve Antalya var mı?' sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (corona virüs) vaka artışlarıyla dikkati çeken şehirler başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü belirtti. İşte, 'maskesiz dolaşmanın yasaklandığı şehirler'...

'Antalya'da maskesiz sokağa çıkmak yasak mı?', 'Adana'da maske takmak zorunlu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı vakalarının ve ölümlerinin azalmasıyla birlikte 'yeni normalleşme' kademeli olarak başladı. Fakat son 1 haftada vaka sayılarındaki artış, uzmanları korkuttu. Bunun üzerine büyükşehirler başta olmak üzere birçok kent merkezinde vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirildi. Detaylar haberimizde...

ADANA'DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR MI?

Hayır, Adana'da maske sokağa çıkma yasağı bulunmuyor. Adana Valiliği henüz bu konuda herhangi bir karar almadı.

Ancak Adana Valiliği, covid-19 vakalarındaki artışın sürmesi halinde ek tedbirler alınabileceğini bildirdi. Kademeli olarak normalleşme sürecine geçildiği anımsatılan açıklamada, "Yapılan tüm uyarılara rağmen ilimizdeki vatandaşlarımız rehavete kapılmış ve pozitif vaka sayısında önemli oranda artış meydana gelmiştir. vatandaşlarımızın '3 altın kural'a uyup dışarıdayken maske takmaları, sosyal mesafelerini korumaları ve el hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir. Tüm uyarılara rağmen bu durumun sürmesi ve vaka sayılarındaki artışın devam etmesi halinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve ilimiz genelindeki vaka sayısındaki artışı kontrol altına almak amacıyla Valiliğimizce ek tedbirler alınması kaçınılmaz olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

ANTALYA'DA MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK MI?

Hayır, Antalya'da maske takma zorunluluğu bulunmuyor. Antalya Valiliği'de henüz bu yönde bir karar alınmadı.

Fakat Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'ne maskesiz girişler yasaklandı. Muratpaşa İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kaleiçi'ne giriş ve çıkış yapılabilecek 7 nokta belirlendi, tarihi semte maskesiz girilmemesi ve ziyaretçilerin ateş ölçümü yapılması için karar alındı.

Bunun üzerine Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi ekipleri, turistlerin uğrak noktalarından olan, yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı Kaleiçi'nde tedbirler aldı.

Buna göre, semt sakinleri ve ziyaretçiler Kaleiçi'ne Hıdırlık Kulesi, Yenikapı, Acar Taksi, Üçkapılar, Dönerciler Çarşısı, Saat Kulesi ve Yat Limanı noktalarından alınacak.

Görevlilerin maske kontrolü yaptığı kişiler ateş ölçümü ve dezenfektan kullanmaları sonrası içeriye alınıyor, kontrol noktalarında engelli, yaşlı ve yürüme güçlüğü çekenler için de transfer aracı bulunduruluyor.

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

GÜN GÜN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

CORONA VİRÜS ANLIK VE GÜNCEL HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN