500 tam puanlı çocuğun hayatı sahte rakıyla kabusa döndü

500 tam puanlı çocuğun hayatı sahte rakıyla kabusa döndü

Adana’da girdiği SBS’de 500 tam puan alan, içtiği sahte rakı ile hastanelik olan, geçirdiği trafik kazası sonrası sağ bacağına 10 platin, 4 çivi takılan, gittiği liseden de kaçırıldığını ileri süren 14 yaşındaki D

K., okumak istiyor.

D.K., 2017 yılında 12 yaşındayken iddiaya göre, merakı nedeniyle bir büfeden arkadaşlarıyla birlikte rakı aldı. İçtiği rakı sahte çıkınca küçük çocuk hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakımda tedavi gördü. Bu sırada hastaneden de kaçan D.K., 1 gün sonra teyzesinin evinde bulundu.2016 yılında girdiği Seviye Belirleme Sınavı’nda ise 500 tam puan alan ve derslerinde çok iyi olan Deniz 8’inci sınıfa başlayacakken trafik kazası geçirdi ve sağ bacağına 10 platin ile 4 çivi takıldı. Bu nedenle 8’inci sınıfa hiç gidemeyen D.K., derslerinde iyi olduğu gerekçesiyle okulun kurul kararı ile sınıf geçti ve liseye gitmeye hak kazandı. 8’inci sınıfta sınavlara giremediği için sene sonunda yüzdesi düşük olan Deniz istediği liselere gidemedi ve Kurttepe Şehit Ali Öztaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırdı.Semt değiştirme tavsiyesiBu lisede ise iddiaya göre, Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan ve okulda okuyan öğrenciler D.K.’yı kaçırdı ve 1 gün boyunca eve gitmesine engel oldu. Bu olay üzerine de okuldaki bir öğretmen anne İlkay’a, “Bu çocuk burada heder olacakbir şeyler yapmamız lazım. Semt değiştirin” tavsiyesinde bulundu. Anne de oğlunu alarak 20 kilometre uzaklıktaki Sarıçam İlçesi Çınarlı Mahallesi’ne taşındı. Burada ise çevredeki devlet ve özel okullar puanı düşük olduğu ve kontenjan doluluğu nedeniyle D.K. kabul etmedi.“Okullar beni almıyor”Oturdukları evden okula ulaşım imkanı olmayan ve 29 gündür okula gidemeyen D.K., okumak istediğini belirterek, “Okullar kontenjan dolu diyorlar ya da başka mazeret bulup almıyorlar. Kazadan sonra başladığım lisede ise ortam kötü ve beni yurtta yaşayan çocuklar kaçırdı. Başıma hiçbir şey gelmedi ama onlar gasp yaptı suç benim üzerime kalıyordu. Bu olaylardan sonra annem mahalle değiştirdi. Şimdi okul buraya çok uzak, ulaşım yok. Buradaki okullar da beni almıyor” diye konuştu.“Okumak istiyorum”Bilgisayar mühendisi olmak istediğini belirten D.K., “Seviye Belirleme Sınavı’nda 500 tam puan aldım. Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. Yetkililer sesimi duysun, beni güzel bir okula yerleştirsinler. Bir dönemim zaten araya gitti. Okumak istiyorum” dedi.“Çocuğumun 1 yılı ölmesin”Anne İlkay K. ise gittiği kurumlardan olumlu cevap alamadığı için elinin boş döndüğünü belirtti. Anne, “Öğretmenler de kurul kararı ile oğlumu geçirdi ancak hiçbir sınava giremediği için oğlumun puanları düştü. Özel okullar ile görüştüm, yalvardım ama ben alamam dediler. Buradan okula gitmesi bu ayakla imkansız. Bizim istediğimiz şu anda çocuğumun 1 yılının ölmemesi. Deneme sınavlarına girdi ve 500 tam puanla 3 defa birinciliği alan bir çocuk. Bu çocuk okumasın da ne olsun. Ben hırsız mı yetiştireyim. Gaspçı mı olsun. Ben sadece çocuğumun okumasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

ADANA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN