Adana’da 5 mahrem imam yakalandı, 3’ü itirafçı oldu

Adana’da 5 mahrem imam yakalandı, 3’ü itirafçı oldu

Adana’da 11 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 37’si tutuklanan 49 FETÖ mensubu askerin mahrem imamı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 zanlıdan 2’si tutuklanırken, itirafçı olan 3’ü ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 42’si muvazzaf, 7’si emekli, 3’ü KHK ile meslekten ihraç edilen hava ve kara kuvvetleri ile jandarmada görevli 1 albay, 1 hakim yarbay, 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, 2 üsteğmen, 35 astsubay ve 9 uzman çavuş toplam 52 asker şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildi. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana merkezli 20 ilde 11 Ocak günü şafak vakti operasyon düzenlendi.Operasyon kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından 17 Ocak günü adliyeye sevk edildi. Örgütün mahrem yapılanmasında ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan örgütsel haberleşme yöntemiyle iletişim kurdukları değerlendirilen zanlılardan 37’si tutuklanırken, 12’si adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Polis bu operasyonda aldığı ifadeler ve ankesörlü telefonların takip edilmesi sonucunda 5 kişinin bu askerlerin mahrem imamı olduğunu ve askerleri ankesörlü telefondan arayarak örgüt faaliyetlerini devam ettiğini belirledi. Polis, bu şahısların adreslerine de şafak vakti operasyon yaptı. Tek tek yakalanarak emniyete getirilen zanlılardan 3’ü etkin pişmanlıktan faydalanarak örgüt hakkında bilgi verdi. Diğer 2 zanlı ise suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar, sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan etkin pişmanlıktan faydalanan 3 mahrem imam, nöbetçi sulh ceza hakimliğine adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanma talebiyle sevk edilirken, 2 zanlı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sanıklardan 2’si tutuklanırken, diğer 3 mahrem imam yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ADANA/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN