Adana'da 5 DEAŞ şüphelisi tutuklandı

Adana'da 5 DEAŞ şüphelisi tutuklandı

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan yabancı uyruklu 5 şüpheli tutuklandı.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 22 Eylül'de kent merkezinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanan Suriye ve Irak uyruklu 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu İbrahim El Abid, Ali Hamdo, Adnan Marravi ve Bessam Ali ile Irak uyruklu Hamza Elvan, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PETROLÜNÜ SATIYOR

İnşaatlarda boyacılık yaptıkları ve narenciye bahçesinde çalışarak gizlendikleri tespit edilen şüphelilerin, kazançlarının yüzde 10'unu terör örgütüne bağışladıkları ve Türkiye'de 'uyuyan hücre' olarak faaliyet gösterdikleri iddia edildi.

Ali Hamdo'nun babası Şerif El Salih'in, DEAŞ'ın Suriye'deki hastanesinde doktor olduğu, İbrahim El Abid'in de terör örgütünün petrollerini başka bölgelerde sattığı ileri sürüldü.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen firari bir şüpheli aranıyor.

Polis, 22 Eylül'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlemiş, 5 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN