5 metrelik kar engeli 1 ay sonra aşıldı

5 metrelik kar engeli 1 ay sonra aşıldı

Kar kalınlığının yer yer 5 metreye ulaştığı ve yaklaşık 1 aydır kapalı olan Adıyaman-Sincik-Malatya karayolu ulaşıma açıldı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde etkili olan ve hayatı felç eden kar yağışının kapattığı yollar açılıyor. Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı ilçede tipi nedeniyle kar kalınlığı 5 metreye kadar yükseliyor. İş makinelerinin boyunu aşan kar kalınlığında ekipler hummalı bir çalışma ile mutlu sona ulaştı. Yaklaşık 1 aydan beri kapalı olan Sincik-Arıkonak-Malatya karayolunda ekiplerin çalışmaları sona erdi.Hava şartları nedeniyle zaman zaman çalışamayan Karayolları ekipleri yolu açmak için gece gündüz çalıştı. Ekiplerin 1 ay süren mücadelesinin ardından yol ulaşıma açıldı.Bölgede bulunan Arıkonak ve Aksu köylerinin günlerdir süren esareti son buldu.

ADIYAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN