Adıyaman’da Kerbela Şehitleri anıldı

Adıyaman’da Kerbela Şehitleri anıldı

Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği tarafından Kerbela’da şehit edilen Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının anma etkinliği çerçevesinde program düzenlendi

Demokrasi Parkı’nda Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programa binlerce kişi yoğun ilgi gösterdi. Dernek üyeleri tarafından Kerbela olayının canlandırılması esnasında programa katılan katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. Ağıtların yakıldığı gözyaşlarının sel olduğu anma töreninde bir konuşma yapan Adıyaman İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Alagöz, “Bugün Hazreti Hüseyin ve şehitlerinin şehit olduğu aşure günüdür, yas günüdür, matem günüdür. Biliyorsunuz yezit ve yandaşları tarafından Kerbela’da susuz bir şekilde hunharca Hazreti Hüseyin ve arkadaşları şehit edildi. Bizlerde bugünde onları anıyoruz. İmam Hüseyin Kültür Derneği olarak böyle bir program düzenledik” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından aşure dağıtımına geçildi.

ADIYAMAN/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN