Hastane odasında ders

Hastane odasında ders

Adıyaman’da vefakar öğretmen, hastanede tedavi gören öğrencisi derslerden geri kalmasın diye hastane odasını eğitim yuvasına çevirdi

Yavuz Selim İlköğretim Okulu 4-H sınıfı öğretmeni Yılmaz Küçükaslan’ın hastanede öğrencisine hafta sonu ders vermesi takdirle karşılandı.4-H öğrencisi Ahmet Diyarbakırlıoğlu, Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde 8 günden beri karaciğer enzim değerlerinin yükselmesi nedeniyle tedavi görüyor. Sınıf öğretmeni Yılmaz Küçükaslan ise öğrencisinin derslerden geri kalmaması için hafta sonu tahtasını ve kalemini alarak hastane odasında öğrencisine sürpriz yaptı. Vefakar öğretmen, hafta içi sınıfta işlenen fen bilgisi ve matematik derslerini tekrar anlattı. Öğrenci velisi hastane odasındaki dersi fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşınca öğretmene tebrik mesajları geldi.Öğretmen Yılmaz Küçükaslan, öğrencilerin ülkemizin geleceği ve teminatı olduğuna dikkat çekerek, “Diğer öğrencilerimiz gibi Ahmet Diyarbakırlıoğlu da bizim için ilgili ve değerli bir öğrencimizdir. Ahmet ileride bu ülkeye faydası olacağını düşündüğüm bir öğrencimdir. Derslerinden geri kalmasın istedik. Eğer o okula gelemiyorsa, biz okulu onun ayağına getiririz diyerekten hastane odasında ona ders anlattım. Hastane ortamını kalem ve tahtamızı alarak eğitim ortamına dönüştürdük. Birkaç saat matematik ve fen bilgisi dersi anlattım” dedi.Öğrenci Ahmet Diyarbakırlıoğlu ise hastalığından dolayı okula gidemediğini ancak öğretmenin hastaneye gelerek ders vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, öğretmenine teşekkür etti.Öğrenci velisi Sıddık Diyarbakırlıoğlu, Yılmaz Küçükaslan’a duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, “Oğlum hastanede ders işlemesine çok memnun oldu. Bizim için sürpriz oldu. Bizim için hediyelerin en büyüğüydü. Yılmaz hocam bizim çok sevdiğimiz ve eğitim camiasının kabullendiği, görevini en iyi şekilde yapan öğretmenimizdir. Umarım bu davranış diğer bütün öğretmen arkadaşlarımıza örnek olur” ifadelerini kullandı.Hastanede öğrenciyi ziyaret eden Okul Müdürü Mahmut Balcı ise “Ahmet’in derslerinden geri kalması onu üzer düşüncesiyle, gelip hastanede diğer öğrencilere anlattığı konuları Ahmet’e de hastanede ders veriyor. Bu tamamen gönüllülük esasına dayalı yapılan bir çalışmadır. Öğretmenimizin bu örnek davranışını paylaşma okul müdürü olarak paylaşmak benim görevimdi. Ahmet Diyarbakırlıoğlu’nun biran önce sağlığına kavuşup arkadaşlarına kavuşmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.Ahmet Diyarbakırlıoğlu’nun sağlık durumunun iyiye gittiği ve karaciğer enzim değerlerinin düştüğü öğrenildi.

ADIYAMAN/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN