Af tasarısı Ocak'ta çıkacak

Af tasarısı Ocak'ta çıkacak

Adalet Bakanı Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a afla ilgili kapsamlı bir sunum yaptığı ve Cumhurbaşkanı'nın "Kısa sürede çalışıp getirin" dediği ileri sürüldü.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde sürekli ülke gündemine gelen 'af' tartışmalarını kaleme aldı. Selvi köşesinde, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün afla ilgili, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK toplantısında kapsamlı bir sunum yaptığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın affa sıcak bakmadığını vurgulayan Selvi köşesinde, "Erdoğan veto etmiyor. Tam aksine 'Kısa sürede çalışıp getirin' diyor. Bir aksilik olmazsa, 2020 yılının başında afla ilgili düzenleme Meclis’e gelecek" iddiasında bulundu.

İşte Selvi'nin "Af gündemden kalktı mı?" başlıklı o yazısı:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında kamuoyunda af olarak bilinen infaz yasasıyla ilgili kapsamlı bir sunum yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorduğu sorulara ayrıntılı yanıtlar veriyor. Erdoğan, kadınlara karşı işlenmiş cinsel suçlar ve şahsa karşı işlenmiş suçlar konusunda hassas. “Adam öldürmüş, devlet olarak biz bunu nasıl affederiz” diyor.

Erdoğan, 4 konuya dokunulmamasını istiyor:

1- Cinsel saldırı suçları.

2- Örgüt ve terör suçları.

3- Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili suçlar.

4- Mükerrer suçlar. Yani mükerrer işlenen cinayetler.

Erdoğan’ın affa sıcak bakmadığı biliniyor ama veto da etmiyor. Tam aksine, “Kısa sürede çalışıp getirin” diyor. Bu durumda bir aksilik olmazsa, 2020 yılının başında afla ilgili düzenleme Meclis’e gelecek demektir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN