Af yasası çıkıyor mu? ceza infaz düzenlemesinde son durum ne? Ceza infaz yasası kimleri kapsayacak?

Af yasası çıkıyor mu? ceza infaz düzenlemesinde son durum ne? Ceza infaz yasası kimleri kapsayacak?

Hükümlü ve hükümlü yakınlarının heyecanla beklediği af yasasında sona gelindi, ceza infaz düzenlemesi Meclis’te görüşülmeye başladı. Peki, görüşmelerde gergin anların yaşandığı ceza infaz düzenlemesinde son durum ne? Yasa kimleri kapsayacak? Son dakika haberleri karar.com’da.

Af yasası çıkıyor mu ve ceza infaz yasası kimleri kapsıyor sorularının cevapları AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan geldi. Terör suçlarının ve kadına karşı şiddet gibi bazı suçların kapsam dışında bırakıldığı ceza infaz düzenlemesindeki son durum haberimizde…

CEZA İNFAZ YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Mecliste görüşülmeye başlayan ceza infaz yasası hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yapmakta oldukları infaz düzenlemesinin hem bugüne kadar işlenmiş hüküm, infaz aşamasına geçilmiş ve yargılama aşamasında bütün suçları kapsamakta olduğunu hem de bundan sonra işlenecek olan suçlara da uygulanacak bir müessese getirdiklerini belirtti.

Özkan hafta başında yaptığı açıklamaya göre,

Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, Uyuşturucu madde suçları,

Kasten adam öldürme,

Kadına karşı şiddet Terör suçları, ceza infaz düzenlemesinin dışında kalacak.

Bununla birlikte; Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili cezaların taban ve tavan oranını 2 yıl artacak,

2 yıllık denetimli serbestlik süreci 3 yıla çıkacak,

Terör suçları, uyuşturucu madde ticaret suçu, cinsel suçlar, kadına karşı şiddet suçu kasten adam öldürme suçu, hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenecek.

AF YASASI ÇIKIYOR MU?

Ceza infaz yasasına dair, 70 madde içeren düzenleme önceki gün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşüldü ve kabul edildi. Yasa taslağı, TBMM Genel Kurulu gündemine bu hafta Salı günü yani 7 Nisan’da geldi ve maddeler üzerinde görüşmeler başladı. Burada gerçekleşecek oylama sonunda yeterli sayıya ulaşılmasından sonra yeni düzenlemenin oylanarak Resmi Gazete'de yayınlanması beklenecek.

AÇIK CEZAEVİNDE İZİN

Koronavirüs önlemleri kapsamında cezaevlerinde izin düzenlenmesi de bulunuyor. Açık cezaevinde var olan izin müessesin alanını genişletiliyor. Açık cezaevinde kalan hükümlüler 2 ay izinli sayılacak. Kapalıda olup da açık cezaevine gelenler de bu izinden yararlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN