AFAD: Şirinevler'de yan yatan bina tahliye edildi

AFAD: Şirinevler'de yan yatan bina tahliye edildi

İstanbul'u sallayan 5,8 şiddetindeki depremin ardından AFAD, oluşan hasarlarla ilgili bilgiler paylaşmaya başladı. AFAD'a göre Şirinevler'de yan yatan bir bina tahliye edildi, Sultangazi ve Eyüp'teki iki binada ise hasar oluştu.

,İçişleri Bakanlığı AFAD, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.

19-09/26/istanbul-da-deprem-sonrasi-hasar-goruntuleri-629624-1-1569499400.jpg

Olası ihtiyaca karşın AFAD İstanbul Arama Kurtarma Birliği'ne destek olarak Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki dört AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 80 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı, İstanbul'a sevk edildi. Haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için yürütülen çalışma ise sürüyor.

19-09/26/kbcsvc-1569499449.jpg

Depremin ardından, en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 18 artçı meydana geldi.

19-09/26/maslak-veko-giz-dnt5-cover-eaza_cover.jpg

Olası takviye amacıyla sevk edilen ekipler dışında, Marmara Bölgesi'ndeki AFAD il müdürlüklerinin tamamının yanı sıra AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü, AFAD İzmir ve AFAD Adana Arama Kurtarma Birlikleri teyakkuza geçirildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN