Afganistan'da koronavirüs vakaları 423'e yükseldi

Afganistan'da koronavirüs vakaları 423'e yükseldi

Afganistan'da koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 423'e çıktı. Halkın sokağa çıkma yasağına uymadığını belirten yetkililer, bu nedenle salgının her yere yayıldığını belirtti.

Afganistan'da Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mayar, basına yaptığı açıklamada, en çok vaka sayısının Herat ve Kabil'de görüldüğünü, Kovid-19 salgınını önlemek için başta başkent Kabil olmak üzere birçok kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi.

11 KİŞİ ÖLDÜ

Ülke genelinde daha önce 299 olarak açıklanan Kovid-19 vaka sayısının 423'e çıktığını belirten Mayar, şu ana kadar 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 18 Kovid-19 hastasının da iyileşerek taburcu edildiğini dile getirdi.

"HALK YASAKLARI DELİYOR"

Mayar, Afganistan vatandaşlarının İran'dan dönüşlerinin devam etmesinin Kovid-19'un yayılmasına neden olduğunu vurguladı.

Halkın sokağa çıkma yasağına uymadığını belirten Mayar, bu nedenle salgının her yere yayıldığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Kovid-19 vakalarının artmaya başlamasıyla ülke genelinde eğitime ara verilirken, Nevruz ve Çiftçi Bayramı'nın yanı sıra tüm spor etkinlikleri iptal edilmişti.

Ülkede, önlemler kapsamında günlük mesai süreleri de 8 saatten 5 saate indirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN