Köy odalarında ’’Yüzük Oyunu’’ kültürü devam ediyor

Köy odalarında ’’Yüzük Oyunu’’ kültürü devam ediyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Koçyatağı köyünde kış aylarının vazgeçilmez asırlık yüzük oyunu kültürü devam ediyor

Kış aylarında erkeklerin köy odalarında toplanarak iki takım halinde oynadığı yüzük oyunu kültürü gençlere aşılanmaya devam ediyor. Koçyatağı köyünde yaşatılan yüzük oyunu ile gençlerin toplumda kardeşliği pekiştirmesi ve karşılıklı sevgi bağlarının güçlenmesini sağlıyor. Bir asırdır atalardan kalan bir kültür oyunu olan yüzük oyunu, halı, kilim ve yastık altında saklanan yüzüğün oyuncular tarafından bulunmaya çalışılması ile oynanan bir oyun olup, geçmişten gelen bir kültürü de yeni nesillere aktarmada önemli rol oynuyor. Aynı zamanda kış gecelerinin vazgeçilmez bir kültür oyunu olan yüzük oyunu gençlere ise eğlence dolu anlar yaşatıyor.

AFYONKARAHİSAR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN