Afyonkarahisar'daki vakaların yüzde 80'i düğün kaynaklı

Afyonkarahisar'daki vakaların yüzde 80'i düğün kaynaklı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, kentte koronavirüs bulaşma oranlarının düğün ve nişan gibi ortamlarda arttığını söyleyerek, "Bulaşma anına kadar ulaştığımızda gördüğümüz şu, yüzde 70-80 düğün kaynaklı" dedi.


Vali Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte kent merkezinde esnafa yönelik koronavirüs denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde esnaf ve vatandaşları özellikle maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran Vali Çiçek, maske takılmaması durumunda virüsün yayılma hızına dikkat çekti.

Denetimler sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Vali Çiçek, kentte virüsle mücadelede İl Salgın Denetim Merkezine bağlı 1200'den fazla görevlinin sahada sürekli denetim yaptığını kaydederek, “İl Salgın Denetim Merkezinde 1200 kişi, mahalle denetim ekiplerinde 845 kişiyle arazide arkadaşlar denetimde. Görevlilerimiz hem karantinada olanların karantina kurallarına uymalarını sağlamaya hem de diğer kurallara uyulup uyulmadığını denetliyor. Kurallar ihmal edildiğinde, bir karantina hastasının dışarı çıktığında olabilecekleri Allah korusun biliyoruz. Onların kontrollerini yapıyor" dedi.

'BU GENELGENİN KESİNLİKLE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Bilimsel istatistiki verilere göre değerlendirme yapıldığı zaman en fazla bulaşmanın düğünlerden kaynaklı olduğunu belirten Vali Çiçek, yüzde 70-80'inin düğün kaynaklı olduğunu vurguladı. Vali Çiçek, "Bu konuda sadece biz değil, bütün illerde düğün kaynaklı vakaların olduğu hükümetiz tarafından bakanlığımız tarafından da görüldü. Böyle bir genelge çıktı. Ben bu genelgenin kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bize ulaşan verilere baktığımızda bu bulaşın kaynağının nerden olduğunu dahi bulabiliyoruz. Ümit ediyorum biz düğün kısıtlama genelgesini harfiyen uygulayacağız ve hiçbir şekilde suistimale izin vermeyeceğiz, birlikte de düşüreceğiz" ifadesine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN