Ahmet Güneştekin, 'Zeus'un Taşıyıcısı' adlı eserini sağlık çalışanları için bağışladı

Ahmet Güneştekin, 'Zeus'un Taşıyıcısı' adlı eserini sağlık çalışanları için bağışladı

Ressam Ahmet Güneştekin, koronavirüs (corona virüs) salgını ile mücadelede fedakarca çalışan sağlık görevlilerine destek vermek amacıyla Artam Antik A.Ş. müzayede evinde düzenlenecek bağış müzayedesine piyasa değeri 150 bin lira olan eserini bağışladı.

Türkiye'nin yetirdiği önemli sanatçılardan Ahmet Güneştekin'in 'Zeus'un Taşıyıcısı' adlı eseri ile birlikte çok sayıda sanatçının ve koleksiyonerin eserlerini bağışladığı müzayededen sağlanacak gelir İstanbul Tıp Fakültesi Vakfı'na bağışlanacak.

ONLİNE MÜZAYEDE 30 MAYIS'TA

Müzayede 30 Mayıs Cumartesi günü internet üzerinden online olarak gerçekleşecek.

Online müzayede hakkında bilgi veren Artam Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam "Salgın ile mücadelede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, ön saflarda yer alan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.

"ÇOK İYİ ESERLER BİR ARAYA GELDİ"

Tamamı İstanbul Tıp Fakültesi Vakfı'na bağışlanacak müzayedede çok iyi eserler bir araya geldi, sanatseverler hem iyi işlere sahip olabilir hem de sağlık çalışanlarımıza destek olabilirler.

En yüksek teklifi veren alıcılar, tüm tutarı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Vakfı hesaplarına yatırarak eserlere sahip olabilecekler. Bağış müzayedesine eserlerini bağışlayan sanatçılarımıza ve koleksiyonerlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

BAZI ESERLER İLK KEZ SATIŞA SUNULACAK

Bağış müzayedesinde Ahmet Güneştekin’in 'Zeus’un Taşıyıcısı' adlı son dönem eseriyle birlikte, Devrim Erbil’in 'İstanbul Kuşbakışı ve Renk' konulu tuval çalışması, Ahmet Oran’dan görkemli bir soyut çalışma ile Ekrem Yalçındağ’ın 'Mor', Kemal Önsoy’un 'Ağaç', Azade Köker’in 'Sarı Koltuk' ve Fevzi Karakoç’un 'Atlar' adlı eserleri ilk kez satışa sunulacak.

Bağış müzayedesinin gerçekleşmesinde büyük payı olan ArtON galeri, önde gelen sanatçıları Ahmet Çerkez, Burcu Erden, Erman Özbaşaran, Olcay Kuş, ve Olgu Ülkenciler’in eserlerini bağışladı.

BİRÇOK KOLEKSİYONCU DA YER ALACAK

Ebru Uygun tuval eseri ile müzayedeye destek verirken, bağış müzayedesine eser veren isimler arasında Nil Duran, Demet Çetindoğan, Deniz Artun, Emin Hitay, Eda Özsoy, Rahmi Eyüboğlu gibi birçok koleksiyoncu yer aldı.

Galeri ve koleksiyonlardan gelen eserler arasında Adnan Çoker, Ali Atmaca, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Canan Tolon, Cihat Burak, Eren Eyüboğlu, Ertuğrul Ateş, Gülçin Anıl, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Gün, Memduh Kuzay, Mustafa Ayaz ve Nedim Günsür imzalı eserler de yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN