AK Parti ve MHP’den 'mutant virüs' önergesine ret

AK Parti ve MHP’den 'mutant virüs' önergesine ret

İYİ Partili Aylin Cesur'un mutant virüslerin tespiti ve yayılmasını önleme amacıyla tedbirlerin alınması yönündeki araştırma önergesi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un 18 Şubat tarihinde TBMM’ye sunduğu önergede yeni varyantların, doğru önlemler alınmadığında eski virüslerin yerini almasının olası olduğu belirtilerek, ülkemizde aşılara dirençli Güney Afrika varyantının yanında önceki virüse göre daha bulaşıcı olduğu değerlendirilen İngiltere ve Brezilya varyantının da tespit edildiği hatırlatılmıştı.

AK PARTİ VE MHP ‘RED’ OYU VERDİ

Bu kapsamda meclis araştırması açılması önerisi sunulmuştu. Önergede şu ifadelere yer verilmişti: 

“Yeni mutant virüslerin yol açabileceği salgın dalgalarının engellenmesi için doğru yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi, aşı tedarikinde ve aşılama süreçlerinde yaşanan sorunların tespiti ve çözümler bulunması, kısıtlama önlemlerinin doğru uygulanması ve doğru esneme yöntemlerinin araştırılmasına ek olarak, bu politikaların yurt dışındaki muadilleri ile kıyaslanarak ülkemize uygun çözümler geliştirilebilmesi amacıyla Anayasa’ın 98. Maddesi TBMM İçi Tüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederim.”

Araştırma önergesi AK Parti ve MHP’nin verdiği oylar neticesinde kabul edilmedi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN