AK Parti ve MHP'den sağlık çalışanlarına şiddette ceza artırımı teklifi

AK Parti ve MHP'den sağlık çalışanlarına şiddette ceza artırımı teklifi

AK Parti ve MHP, koronavirüs sebebiyle sağlık çalışanlarına yeni haklar verecek olan bir yasa teklifini Meclis'e sundu. Teklif kapsamında sağlıkçılara şiddette ceza artırılacak.

CHP'nin sunduğu "sağlıkta şiddet" yasa teklifini dün akşam reddeden AK Parti ve MHP, TBMM'ye yeni bir teklif sunma kararı aldı. Buna göre; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası artırılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınması için verdiği önerge dün akşam AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Meclis Genel Kurulu'nda teklif üzerinde söz alan Şeker, vekil kimliğiyle değil, hekim kimliğiyle konuşacağını belirterek özetle şunları söylemişti:

"SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRELİM"

* Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz.

* Teklif bir buçuk yıldır komisyonda bekliyor. Bu sürede 20 bin, son 7 yılda 90 bin sağlıkçı şiddete uğradı, 2005 ila 2019 yılları arasında dokuz hekim görevlerinin başında öldürüldü.

MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP grubu ile hazırladıkları sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifini, Meclis Başkanlığı'na sunduklarını belirtti.

Meclis'e sunulan teklif, koronavirüs önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarına yeni haklar getiriyor. Cezaların ise yüzde 50 artırılması isteniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Siyasi polemiklere alet etmeyelim. Bu konu başka. İnfaz yasasına ekleyelim zaman kaybetmeyelim" diye konuştu.

Teklifte yer alan maddeler:

- Teklife göre hiçbir şekilde sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezası para cezasına çevrilmeyecek.

- Hapis cezası kesin şekilde uygulanacak.

- Cezaların ise yüzde 50 artırılması isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN