AK Parti'de 'İstanbul Sözleşmesi' isyanı: 'Kol kırılır yen içinde kalır' diye mi düşünüyorlar?

AK Parti'de 'İstanbul Sözleşmesi' isyanı: 'Kol kırılır yen içinde kalır' diye mi düşünüyorlar?

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmaya açıldığı Temmuz ayında 36 kadın daha katledilirken, başta kadın ve çocukları korumayı amaçlayan uluslararası sözleşme AK Parti içinde de rahatsızlıklara neden oldu. AK Parti hükümeti tarafından imzalanan sözleşmenin, yüzde 100 yerli olduğunu vurgulayan AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın 'Şiddet bütün dünyayı saran ve sarsan bir hastalığa dönüşmüşken 'aileye polis gelirse o aile artık aile olur mu?' diyenler, kol kırılır yen içinde kalır diye mi düşünüyor?' diyerek tartışmalara isyan etti.

Kadına yönelik şiddeti önleme amacı taşıyan, Türkiye'nin de imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar AK Parti içinde de rahatsızlıklara neden oldu.

Yönetim kadrosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın da bulunduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkmasının ardından AK Partili bazı isimler de tartışmalara sert tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi'nin yüzde 100 yerli olduğunu belirterek "Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir" dedi.

"AKLA ZİYAN BİR TUTUM VE DÜŞÜNCEDİR"

Hürriyet'ten Turan'a Yılmaz'a konuşan Kalsın şunları kaydetti:

"Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir. 'İstanbul Sözleşmesi’nden çıkalım' diye yüksek sesle bağıranlar, öldürülen kadınlar, çocuklar için ne yapmayı düşünüyor?

Şiddet bütün dünyayı saran ve sarsan bir hastalığa dönüşmüşken ‘aileye polis gelirse o aile artık aile olur mu?’ diyenler, kol kırılır yen içinde kalır diye mi düşünüyor? 28 Şubat döneminde sınıflarından çıkarılan, okuması engellenen, mesleğini yıllarca yapamayan gözü yaşlı kadınların sorunlarını çözen iktidara, sözleşmenin bahane edilerek saldırı kiti haline dönüştürülmesini nasıl izah edeceğiz?"

"BU SÖZLEŞME YÜZDE 100 TÜRK BİR SÖZLEŞMEDİR"

"İstanbul Sözleşmesi ile Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’ndan önceki kanun, fail fiili işleyene kadar önleyici ve koruyucu bir tedbir içermiyordu" diyen Kalsın "Yararlanmak için yaralanmanız, zarar görmeniz ya da ne yazık ki ölmeniz gerekiyordu. Bu sözleşme yüzde 100 Türk bir sözleşmedir. Amacı kuvvetliye karşı kuvvetsizi korumaktır" diye konuştu.

TEMMUZ'DA 36 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıkladığı rapora göre, Temmuz ayında 36 kadın cinayeti işlendi, 11 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Öldürülen 36 kadından 18’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken katledildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN