AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi Berna Laçin'in oyununu iptal etti

AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi Berna Laçin'in oyununu iptal etti

Oyuncu Berna Laçin'in Samsun'da sahnelenmesi planlanan oyunu, AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi.

Elazığ ve Malatya depremleri sonrası attığı tweet'lerle hükümet çevresinin tepkisine neden olan ünlü oyuncu Berna Laçin'in yer aldığı oyun, Samsun'da sahnelenecekti. Ancak belediye, tahsis edilen salonda oyunun sahnelenmesini iptal ettiğini duyurdu.

Gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerini eleştiren 'Hayal Satıcı' oyunu, 9 Mart Pazartesi günü Atakum'da bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde perde açacaktı.

Sözcü 'deyer alan habere göre, oyun için tahsis edilen salon Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Oyunun, Atakum ilçesinde bulunan Doğa Koleji'nde yapılacağı öğrenildi.

TWEET'LERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Berna Laçin, son olarak Elazığ depreminden sonra attığı tweet'lerle sosyal medyada iktidar çevresinin eleştirilerine maruz kalmıştı.

BU SANSÜR İLK DEĞİL

Türkiye'de daha önce Levent Üzümcü, Barış Atay, Fırat Tanış, Cansu Fırıncı, Genco Erkal gibi sanatçıların sahneye çıktığı oyunların gösterimi çeşitli illerde engellenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN