AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu: Son 1 ayda 8 test yaptırdım

AK Parti Hatay Milletvekili Türkoğlu: Son 1 ayda 8 test yaptırdım

Korona testi için vatandaşlardan 'belirti' şartı aranırken, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, son 1 ayda 8 koronavirüs testi yaptırması tepkilere neden oldu. Hiçbir belirtisi olmayan Türkoğlu'na haftada 2 kez test yapılmasını Türk Tabipler Birliği de eleştirdi: Hangi bilimsel veri ile yapıldı, açıklansın...

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, son 1 ay içerisinde 7 kez koronavirüs testi yaptırdığını ve hepsinin negatif olduğunu 8. testinin ise pozitif çıktığını söyledi. Vatandaşların test yaptırmak için zorluk çektiği bir ortamda milletvekiline haftada 2 defa test yapılması ise tepki topladı.

Türkoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da virüsün ağır semptomlarınının olmadığını belirterek, "Son 1 ay içinde 7 kez Kovid-19 testi yaptırdım. En son 7 Ağustos 2020 gece 23:00 sularında sonuçları açıklanan 8. Kovid19- PCR testim, ne yazık ki pozitif çıktı. Virüsün bende ağır semptomları belirtileri söz konusu değildir. Doktorlarımız tarafından 14 gün süresince Ankara’daki ikametimizde ilaç tedavisi ile karantinada kalmam öngörülmüştür" dedi.

Sağlık durumumda endişe edilecek bir husus olmadığını belirten Türkoğlu, uyarılarda bulunarak herkesin maske, mesafe ve hijyen hususlarına önem verilmesini istedi.

"HANGİ BİLİMSEL VERİYLE YAPILDIĞI AÇIKLANSIN"

AK Partili vekilin bu açıklamalarına Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) tepki geldi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Adıyaman, “Günlük test sayıları risk faktörlerine göre mi, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına mı, Meclis’te çalışanlara mı yapıldığını açıklanmalı. Meclis’te çalışan bir milletvekiline haftada 2 kez testin hangi mantıkla, hangi bilimsel veriyle yapıldığının açıklamasını istiyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN