Akkuyu Nükleer Santral'in güvenliği Meteksan'a emanet

Akkuyu Nükleer Santral'in güvenliği Meteksan'a emanet

Türkiye'nin ilk Akkuyu Nükleer Güç Santrali Yangın Eğitim Simülatörünü, Türk firması Mateksan Savunma geliştirecek.

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali Yangın Eğitim Simülatörü'nün, Meteksan tarafından gerçekleştirileceği duyuruldu. Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Arparslan'ın yaptığı açıklamada, ''Simülatör, olası yangınlara en kısa sürede müdahaleyi ve yayılmayı engelleyecek eğitimi sağlayacak'' dedi. 

SİMÜLATÖR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Nükleer güç santrali için yangın eğitim simülatörünün mecburi bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Alparslan, "Yangın, bir tesis ve bu tesiste çalışanlarla birlikte çevre, doğa, tüm canlılar için önemli bir tehdit ve gerekli önlemler alınmadığında olası bir felakettir" dedi.

"ÖNEMLİ BİR FAALİYET ALANIDIR"

Ayrıca Alparslan, olası bir yangına hazırlıklı olmanın önemini ve simülatör kompleksinin önemini şu şekilde açıkladı:

"Bu nedenle yangına hazırlıklı olmak, farklı nedenlerle farklı ortamlarda meydana gelen yangınla mücadele tekniklerini bilmek görev yapanlar için önemli bir faaliyet alanıdır. Tesisi öngörülen yangın eğitim simülatörü, bu gerçekler esas alınarak, gerek yangına müdahale edecek Akkuyu itfaiye personeli gerekse tesiste görev alan personel için farklı seviyelerde yangın eğitimi imkânını sağlayacak, yangına müdahale teçhizat ve ekipmanı kullanımına ünsiyetlerini arttıracaktır. 

Nefes alıp vermenin zorlaştığı, dumanla kaplı mahallerin benzetimi ile gerçekçi bir eğitim ortamı oluşturarak, personelin söz konusu tehdide meydan vermemesini, olası yangınlara kısa sürede müdahalesini, yayılmasını engelleyecek eğitimi sağlayıp, tesisin bu anlamdaki güvenliğine katkısı olacaktır."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN