Aksaray Belediyesi su faturalarında 1 ay erteleme kararı aldı

Aksaray Belediyesi su faturalarında 1 ay erteleme kararı aldı

Son yıllarda küresel düzeyde en büyük sağlık sorunu olan Corona (Covid19) isimli virüsün tespit edilmesi ile birlikte Aksaray Belediyesi, halk sağlığını koruma yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Aksaray Belediyesi, koronavirüs ile mücadelede önemli bir etken madde olan suyun kullanımının kesintiye uğramaması için su faturalarında 1 ay erteleme kararı aldı.

Aksaray Belediyesi yetkililerince, 17.03.2020 tarihinden itibaren Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin faturalı aboneler için su sayacı endeks okumalarını 1 aylık süre ile durdurduğu bilgisi paylaşıldı. Faturalı abonelerin 1 aylık kullanım bedellerinin bir sonraki endeks okumasına aktarılacağı belirtildi. Ayrıca akıllı sayaç kullanan aboneler için ise şehrin 3 farklı noktasında hizmet veren kiosk cihazlarından 10 metreküp avans su yüklemesinin yapılarak ücretinin bir sonraki yüklemede tahsil edileceği duyuruldu. Akıllı sayaç kullanan aboneler; Aksaray Belediyesi Hizmet Binası önünde, Fatih Mahallesinde İtfaiye Müdürlüğü önü ve TOKİ bölgesinde bulunan kiosk cihazlarından yükleme yapabilecek. Aksaray Belediyesi, bu karar ile vatandaşlarının koronavirüse karşı su kullanımına engel olacak durumları ortadan kaldırıyor. Bunun yanında vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmamalarını sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN