Aksaray'da kullanılmış kıyafetler 'kumbaralar' sayesinde hayat buluyor

Aksaray'da kullanılmış kıyafetler 'kumbaralar' sayesinde hayat buluyor

Aksaray Belediyesi’nin giysi kumbarasına bırakılan kıyafet, ayakkabı ve tekstil ürünleri özenle toplanarak, dezenfekte ve yıkama işleminden geçirilip ütülendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk ve farkındalık uyandırma projesi olan giysi kumbarasına vatandaşlar yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazan ayında da ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabılarını bıraktı. Belediye görevlileri, belirli günlerde giysi kumbaralarına bırakılan elbiseleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların erişiminin kolay olması için şehrin birçok muhtelif noktalarına konulan giysi kumbaralarına bırakılan kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyaları, belediye görevlileri tarafından özenle toplandı. Özenle toplanan kıyafetler, dezenfekte edildikten sonra yıkanıyor. Ütülenip ambalajlanan ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yapılan çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, ‘’Giysi kumbaralarımız mahalle aralarında vatandaşlarımızın kolay erişebileceği noktalara yerleştirildi. Bu uygulamamız vatandaşlar tarafından da takdir ediliyor. Hem doğayı koruyan hem de dayanışmayı büyüten bu kumbaralara ilginin önümüzdeki günlerde daha da artacağından eminim. Bu kumbaralara giysi, tekstil ve ayakkabı bırakabiliyor. Vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek kumbaralara bıraktığı ürünler ekipler tarafından toplanarak Sosyal Yardım Müdürlüğümüz tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN