Aksaray'dan İdlib'e yardım konvoyları yolda

Aksaray'dan İdlib'e yardım konvoyları yolda

İdlib'te insanların yaşadığı dramı bir nebze olsun azaltabilmek için yardım konvoyları hazırlanırken, Aksaray’dan da hem ordumuza destek hem de halka moral için yardım konvoyu yola çıktı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İdlib’te sıkıntı yaşayan insanların yarasına az da olsa merhem olmak istediklerini dile getirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyası kapsamında, Aksaray'da toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu 6 tır, Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için bölgeye uğurlandı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katkıları ile 6 tır yardım malzemesinin toplandığını söyledi.



İNSANLIK DRAMINA DUR DEMELİYİZ

Gıda malzemesi ve battaniye yüklü tırları dualarla göndereceklerini anlatan Dinçer, "Yaşanan insanlık dramına dur demek, askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu yardım kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Devletimiz İdlib bölgesinde yeniden huzurun, güvenin yeniden tesisi için çok yoğun çalışmalar yürütüyor Devletimizin sınır ötesinde mağdur ve masum insanlara ulaşmak için verdiği bu mücadeleye Aksaraylı vatandaşlarımızda kayıtsız kalmayarak böyle güzel kampanyalara destek veriyor. Vatandaşlarımızın yapacağı yardımları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için sivil toplum kuruluşlarımız gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu gönderdiğimiz yardımlar orada yaşayan insanların sıkıntılarını ve sorunlarını bir nebze olsun rahatlatmasını ümit ediyorum. Duyarlılık göstererek kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal tarafından yapılan duanın ardından yardım malzemesi yüklü tırlar İdlib'e uğurlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN