Son dakika! Akşener'den amiral gözaltılarına ilk tepki

Son dakika! Akşener'den amiral gözaltılarına ilk tepki

Son dakika haberi... 103 amiralin imza attığı bildiriyi sert sözlerle eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, bu kez emekli amiraller hakkında verilen gözaltı kararlarına tepki gösterdi: Şimdi muhalefet partilerine, genel başkanlara hakaret eden yargıçlardan tutun, Saray şürekasına kadar atanmışları da gözaltına alın diyoruz.

Son dakika haberi... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu kez emekli amirallerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

10 emekli amiralin gözaltına alındığını hatırlatan Akşener, şunları kaydetti:

"Montrö'nün tartışmaya açılması meselesine itiraz edilebilir, emekli general de edebilir, emekli hakim de edebilir, herkes edebilir. Ama bunu, gündüz vakti fikrini söylemek başka bir şey, bir araya gelip adını 'bildiri' koyup gece yarısı paylaşmak başka bir şey. Eski hatıraları canlandıran ve sonuç itibarıyla iktidarın elinde, üzerinde tepineceği bir argüman, bir gerekçe oluşturan bu meseleyi, bildiri konusunu 'zevzeklik' olarak değerlendirdim."

Akşener'in açıklamaları şöyle: 

"Bir hafta sonra böyle bir bildirinin yayımlanmasının, Türkiye'nin iktidarının bugüne kadarki kutuplaştırma siyasetine katkı yapacağını gördük, bildik ve demokrasi üzerinden bir tartışma açılacağını onun ta darbeye kadar götürüleceğini bildik, iktidarın da bunun üzerine tepineceğini öngördük.

Sonuç itibarıyla elbette insanların söz söyleme hakkı vardır ama gece yarısı bildirisinin doğru olmadığını, bunun da bir zevzeklik olduğunu yani çok konuşma, boş konuşma anlamına geldiğini söyledik.

"ÇOK ZEVZEKLİK YAPAN BÜROKRAT VAR"

Ama şimdi bunun üstüne, siz bu insanları gözaltına alma yoluna giderseniz, o zaman bizim bu defa iktidara şunu sorma ve söyleme hakkımız doğar, 'Şimdi bu zevzekliklerin yapıldığı pek çok iktidar partisi bürokratları var, yani siyasi partilere bu sefer de muhalefete ayar vermeyi isteyen, iktidar partisini öveceğim derken hadsizlik ve saygısızlık yapan, tanzim etmeye kalkışan bir kısmı sarayda yaşayan pek çok zevzeklik yapan bürokrat var.

Buradan Sayın Erdoğan'a ve arkadaşlarına sesleniyorum, madem burada 'zevzeklik' olarak tanımladığım bu bildiri üzerinden bir gözaltı süreci başlattınız, şimdi muhalefet partilerine, Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanına hakaret eden, İYİ Parti'nin Genel Başkanına hakaret eden yargıçlardan tutun, saray şürekasına kadar atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım. Bunun da takipçisi olacağız."

NE OLMUŞTU?

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili ortak açıklama yapan emekli amiraller, bu sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek'in de aralarında olduğu 10 emekli amiralin daha sonra Ankara'da sorgusu başlamıştı.

Emekli amiraller 'cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak'la suçlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN