ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonuçlarının yeni tarihi | 2020 ALES sınavı ne zaman?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonuçlarının yeni tarihi | 2020 ALES sınavı ne zaman?

ALES/1 sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM’den son dakika bir açıklama yapıldı. Koronavirüs salgını sebebiyle ileri bir tarihe alınan ALES sınav sonuçları adayların başvurularını yapabilme imkânı sağlanması amacıyla daha erken bir tarihe alındı. Öte yandan ALES sınavının ne zaman yapılacağı ise ÖSYM tarafından açıklanmıştı.

ÖSYM, normalde yıl içerisinde 3 defa yapılan ALES sınavının bu yılla geçerli olmak kaydıyla 2 kez yapılacağını açıklamıştı. Salgından dolayı ertelenen sınav için adaylar, ‘’ALES sınavı ne zaman yapılacak?’’ sorusuna cevap ararken, daha sınav yapılmadan ÖSYM Başkanı, ALES sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Daha önce 16 Eylül’de açıklanacağı duyurulan 2020 ALES sonuçları; 7 Eylül 2020’de açıklanacak. Adayların lisansüstü başvurularını yapabilmelerine imkan sağlamak adına daha evvel takvimde 16 Eylül olarak ilan edilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) sonuç açıklama tarihinin 7 Eylül olarak güncellendiğini duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, adaylara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Aygün, "16 Ağustos tarihinde uygulayacağımız ALES'e girecek adaylarımızın lisansüstü başvurularını yapabilmelerine imkan tanımak için, daha önce takvimimizde 16 Eylül olarak açıkladığımız ALES sonuç açıklama tarihi 7 Eylül olarak güncellenmiştir. Adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini paylaştı.

ALES / 1 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle birçok sınav gibi ALES sınavı da ertelenmişti. Yılda 3 defa yapılan ALES, bu yılla sınırlı olmak kaydıyla 2 defa yapılacak. ALES/1 16 Ağustos 2020’de gerçekleştirilecek. Sınav saat 10:15’te başlayacak olup, saat 10:00’dan önce adayların sınav merkezlerine girmeleri istenecek.

ALES İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

GEÇ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

ALES başvuruları tamamlandı. Geç başvuru için paylaşılan tarih ise 14 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar AİS üzerinden ALES geç başvurusu tamamlayabilecek.

ALES SINAVI NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

Yükseköğretim kurumlarında okutman, öğretim görevlisi, uzman, araştırma görevlisi, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

Türkiye’de lisansüstü eğitime girişte,

Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

İlgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN