Ali Babacan kimdir, kaç yaşında, nereli? Koronavirüse yakalanan Ali Babacan iyileşti mi?

Ali Babacan kimdir, kaç yaşında, nereli? Koronavirüse yakalanan Ali Babacan iyileşti mi?

Corona virüsü hastalığı teşhisiyle tedavi gören 'Ali Babacan'ın sağlık durumu' vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'de katıldığı programda covid-19 tedavisiyle son durumu paylaştı. Koronavirüs olan eşinin sağlığına kavuştuğunu belirten deneyimli siyasetçi, kötü bir haberi canlı yayında paylaştı. İşte, 'Ali Babacan'ın hayatı'...

'Ali Babacan kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Koronavirüs olan Ali Babacan'ın sağlık durumu nasıl?' sorularının yanıtları sosyal medyada tartışılıyor. Geçtiğimiz haftalarda eşiyle beraber yaptırdığı covid-19 testinin pozitif çıkan ve tedavisine başlanan Ali Babacan, eşinin sağlığına kavuştuğunu, kendisinin durumunun iyiye gittiğini söyledi. İşte, 'Ali Babacan biyografisi'...

CORONA VİRÜSÜ OLAN ALİ BABACAN'IN SON DURUMU

Koronavirüs salgın hastalığına yakalanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, sağlık durumu hakkında açıklama yaparak iyileşme durumunda olduğunu belirtmişti.

Babacan, "Covid-19 ile 15. günün sonunda şikayetlerim azaldı. Bulguların da düzelme eğilimine girmesi üzerine doktorum tedavimin evde süreceğini söyledi" ifadelerini kullanırken vatandaşları da virüse karşı uyarmıştı.

Habertürk TV'de 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına katılan Ali Babacan, ailesinde babasının ve kayınpederinin koronavirüse yakalandığını ve 3 haftadır tedavi gördüklerini açıkladı.

ALİ BABACAN'DAN KÖTÜ HABER

Tedavilerinin hastanede devam ettiğini dile getiren Babacan, "Babamla 1 aydır hiç görüşmüyorduk ama o da nereden nasıl kaptı bilemiyoruz. Yani bizim ailede biraz var. Ankara'da biraz var özel devlet hastanelerde yoğun bakımlar doldu" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan virüsün vücudu çok kötü etkilediğini belirterek tüm vatandaşları hastalığa kapılmamak için yoğun çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

ALİ BABACAN KİMDİR?

4 Nisan 1967'de Ankara'da dünyaya geldi. Baba adı Hilmi, anne adı Güner'dir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme dalında tamamladı.

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. Ankara'da ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

22., 23. ve 24. dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 58. ve 59. hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61. ve 62. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Ali Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ALİ BABACAN KAÇ YAŞINDA?

1967 doğumlu olan DEVA Partisi lideri, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN