Alman Federal Meclis üyelerine siber saldırı

Alman Federal Meclis üyelerine siber saldırı

Der Spiegel dergisi, Alman Federal Meclisi mensuplarının elektronik posta hesaplarına yeni bir siber saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Der Spiegel, güvenlik kaynaklarına atıfta bulunarak son siber saldırının yedi Federal Meclis üyesini ve 31 bölgesel parlamento üyesini etkilediğini yazdı. Haberde, siber saldırıların hedefinde çoğunlukla Hıristiyan Demokrat Birliği, Hıristiyan Sosyal Birliği ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi üyeleri olduğu bildirildi.

Herhangi bir verinin sızdırıldığıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmazken, saldırının arkasında Rus askeri istihbarat servisi GRU’nun desteklediği Ghostwriter adlı bir grubun olduğu iddia ediliyor.

Der Spiegel, geçen yıl Mayıs ayında, 2015’te Almanya parlamentosuna yapılan siber saldırı esnasında Şansölye Angela Merkel’in seçim bölgesi bürosundan gelen birçok elektronik postayı ele geçirmekten sorumlu olabileceğini bildirmişti.

Rusya, buna karşılık Almanya’nın kurumlarına yönelik siber saldırılara karıştığını defalarca reddetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN