Almanya, internette şifrelere göz dikti

Almanya, internette şifrelere göz dikti

Almanya'da yeni çıkacak bir yasayla e mailden, sosyal medyaya kadar hizmet veren tüm internet şirketleri, kullanıcıların şifrelerini güvenlik güçlerini vermek zorunda kalacak.

KARAR/ALMANYA

Federal Adalet Bakanlığı'nın internetteki nefret suçlarına karşı çıkaracağı yasa hukuk devleti adına tartışmalı bir uygulamayı da içeriyor. Bütün e-mail hizmeti veren sunucular, sosyal medya platformları, talep olması halindee kullanıcıların şifrelerini güvenlik kuvvetlerine bildirmek zorunda.

Bu bilgileri polisin yanında, Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Haber Alma Teşkilatı (BND) ve Gümrük Polisi de talep edebilecek. Söz konusu bilgilerin mahkeme kararı ile talep edilmesi planlanıyor. Acil durumlarda ise savcı kararı da yetecek.

"TEORİK OLARAK HER KULLANICIYI KAPSAYACAK GENİŞLİKTE"

Ancak Adalet Bakanlığı'nın hazırlayacağı yasada bu bilgileri talep etmek için konulan yasal engeller bir hayli düşük. Böyle bir karar çıkarmak için herhangi bir suçun işlenmesinin muhtemel olması, internet ortamında olsa bile yeterli. Tanımlama teorik olarak her kullanıcıyı kapsayacak genişlikte.

Öte yandan internet şirketleri güvenlik güçlerinden gelen bu talepleri kullanıcılara bildiremeyecek. İnternet şirketlerinin yeni yasaya karşı ne tür tavır sergileyecekleri de merak konusu.

Google tarafından yapılan açıklamada, Online Cloud hizmetleri ve Google Driver ve Online Backup gibi hizmetlerinde kullanılan şifrelerin güvenlik güçlerine verilmesinin mümkün olmadığı çünkü bu şifrelerin 'şifreli' olarak saklandığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN