Almanya Sağlık Bakanı: Türkiye'den gelenler vaka sayısını artırıyor

Almanya Sağlık Bakanı: Türkiye'den gelenler vaka sayısını artırıyor

Almanya'da, günlük Kovid-19 vakalarının mayıs ayından sonra ilk kez binin üzerine çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Jens Spahn, Türkiye ile Batı Balkanlardan gelenlerin enfeksiyon sayısını artırdığını söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkedeki günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının mayıs ayından sonra ilk kez binin üzerine çıkması sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Halktan tedbirlere uymalarını isteyen Spahn, virüsün kontrol altında tutulmasını bir maraton olarak nitelendirerek "Bunu ancak birlikte başarabiliriz" dedi.

'İNSANLARIN BIKTIĞINI ANLIYORUM AMA...'

Spahn, artan vakaların endişe verici olduğunu belirterek, toplu etkinlik kurallarının gözden geçirilebileceğini ancak sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden getirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Sosyal mesafe tedbirlerine uymayanları ise, “İnsanların bıktığını anlıyorum ama pandeminin hiçbir zaman o kadar da ciddi olmadığı yönündeki yanıltıcı fikre direnmeleri gerekir” diyerek uyardı.

'TÜRKİYE'DEN DÖNENLER VAKA SAYISINI ARTIRIYOR'

Risk bölgelerinden Almanya'ya dönenlere cumartesi gününden itibaren zorunlu test yapılacağını açıklayan Alman bakan, yeni vakaların ülke için bulaşın yanı sıra yurtdışından da geldiğini söyledi. Spahn "Batı Balkanlar ve Türkiye’den dönenler enfeksiyon sayısını artırıyor" dedi.

ALMANYA'DA SON DURUM

Almanya’da son 24 saatte tespit edilen koronavirüs vakalarının sayısı mayıs ayından sonra bugün ilk kez binin üzerine çıktı. Robert Koch Enstitüsü bin 45 yeni vaka raporlarken, toplam vaka sayısı 213 bin 67’ye yükseldi. Son bir günde yedi kişinin yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısı da 9 bin 175’e çıktı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün 53 bin 842 test yapıldı, bin 178 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 19 hasta vefat etti, bin 15 kişi de iyileşti. Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 219 bin 506 oldu.

Toplam test sayısı 5 milyon 27 bin 308, vaka sayısı 236 bin 112, vefat sayısı 5 bin 784 olarak kayıtlara geçti.

Son 24 saatte 994 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 219 bin 506'ya yükseldi. Ağır hasta sayısı 582, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 8,4 oldu.

SEYAHAT YASAĞI KISMEN KALDIRILDI

Almanya birkaç gün önce Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırmıştı. Alman Dışişleri Bakanlığı, uyarının 4 Ağustos'tan itibaren İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'yı kapsamayacağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN