Almanya seyahat yasağı için temkinli

Almanya seyahat yasağı için temkinli

AB üyesi ve bazı ülkelere, seyahat uyarılarını kaldıran Almanya, Ankara’nın üst düzey ve yoğun girişimlerine rağmen bu konuda Türkiye’ye bir istisna getirmedi. “Verilerin güvenilirliğini, alınan önlemleri ele alacağız” diyen Almanya Dışişleri Bakanı Maas, seyahat uyarısını kaldırma konusunda, kullanılan ilaçlar gibi konularda standartların önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye pandemi tehlikesiyle birlikte turizmde ağır bir yara aldı. Sadece Türkiye değil birçok ülkede frene basan sektörü oldukça zor bir dönem bekliyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Almanya’nın Türkiye uyarısı konusunda gerekli görüşmeler hâlâ sürerken, Alman hükümetinden temkinli olma mesajı geldi. DW Türkçe’nin aktardığına göre, Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF’e yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında koronavirüsle mücadele konusunda ortak standartların belirlenmesinin ardından seyahat sınırlamalarının kaldırıldığına işaret ederek, üçüncü ülkelere seyahat konusunda ise bu ülkeler ile ikili görüşmeler yürüteceklerini söyledi. Türkiye’de salgın konusunda yaşanan gelişmeler ve alınan önlemlerin takip edildiğini, değerlendirmelerinin sürdüğünü belirten Maas, konuyu ele almak üzere mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme yapacağı bilgisini verdi. “Bize verilen sayıların, yani verilerin güvenilirliğini, alınan önlemleri ele alacağız” diyen Maas, seyahat uyarısını kaldırma konusunda, ilgili ülkede vaka istatistiklerinin hesaplanması, kullanılan ilaçlar gibi konularda standartların önem taşıdığını vurguladı. Kimi ülkelerde hastanelerde zorunlu karantina uygulaması olduğunu, kendilerinin yararlı olmadığını düşündükleri ilaçlarla tedavi uygulandığına dikkat çeken Maas “Karar alma süreçlerimizde işte tüm bu konular dikkate alınmalı. Önümüzdeki haftalarda diğer bazı ülkelere seyahat uyarılarının kaldırılabileceği ihtimalini dışlamıyorum. Ama bu karar, söz konusu ülkelerde salgın konusunda yaşanacak gelişmelere bağlı olacak” şeklinde konuştu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, Almanya’nın AB dışındaki tüm ülkeler için seyahat uyarısının ağustos sonuna kadar uzattığına dikkat çekerken “Bazı ülkelerle, seyahat uyarısının daha erken bir aşamada kaldırılıp kaldırılamayacağını ele almak üzere istişareler yürütüyoruz” dedi.

Seyahat uyarılarının kaldırılmasını sağlayacak kriterlerin belirlenmesi için ilgili ülkelerle görüşmeler yürütülmek durumunda olunduğunu aktaran Adebahr, AB dışındaki ülkeler ve Türkiye ile devam eden görüşmeler hakkında bilgi verirken, şöyle devam etti: “Vaka sayıları ile ilgili seyir, bir vaka tespit edildiğinde nasıl bir süreç işliyor, testler nasıl yapılıyor, karantina zorunluluğu var mı gibi konulara bakılıyor. Türk tarafı ile de bu konular hakkında görüşmelerimiz sürüyor. Önümüzdeki haftalarda ne tür gelişmeler yaşanacağının görülmesi gerekiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN