Almanya, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmadı

Almanya, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmadı

Türkiye turizminin canlanması açısından hayati önemde olan Alman turistler bu yaz Türkiye'ye gelemiyor. Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirdiği seyahat kısıtlamasını kaldırmadı. Geçtiğimiz ay Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kısıtlamanın kaldırılması için Almanya'ya gitmiş ve Türkiye'ye umutlu dönmüşlerdi.

Almanya koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili seyahat uyarısı listesini güncelledi. Yapılan itirazlara rağmen Almanların gözde tatil mekanlarının başında gelen Türkiye için seyahat uyarısı kaldırılmadı. Son günlerde iki ülke arasında yaşanan olumlu sinyallere rağmen seyahat yasağının ağustos ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Almanya'nın seyahat uyarısı yaptığı 130 ülke arasında Amerika Birleşik Devletleri de bulunuyor.

Almanya'nın üçüncü ülke olarak tanımladığı Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan riskli ülkelerden geri dönen kişilerin 14 gün süreyle kendilerini karantinaya alması gerekiyor. Bu listedeki ülkelere ilişkin seyahat uyarısı yeni bir gelişme olmaması durumunda 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Bu durumda Türkiye'den Almanya'ya gidenlerin hava limanlarında Kovid-19 testi yapmaları zorunlu olacak.

Almanya seyahat kısıtlaması getirdiği riskli ülkeleri belirlerken 100 kişide 50 kişilik enfekte sayısını baz alıyor. Türkiye'de açıklanan resmi rakamlar bu sayının altında olsa da Almanya'nın riskli ülkeler grubunda yer almaya devam ediyor.

Seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasında gelişmiş Avrupa ülkeleri de bulunuyor. Almanya, son günlerde Kovid-19 vakalarının arttığı ve yeniden karantina önlemlerinin alındığı Katalonya bölgesi için de seyahat uyarısı yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN