Almanya'da ikinci dalga uyarısı: Başlamış olabilir, vaka artışı çok endişe verici

Almanya'da ikinci dalga uyarısı: Başlamış olabilir, vaka artışı çok endişe verici

Kovid-19 vakalarının bir günde neredeyse iki kat arttığı Almanya’da, kamu sağlığı kuruluşu Robert Koch Enstitüsü’nden ‘ikinci dalga’ uyarısı geldi. Kurumun Başkanı Lothar Wieler, 'Şu an ikinci dalganın başlangıcını görmekte olup olmadığımızı bilmiyoruz ama bu mümkün' dedi.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, haftalar sonra düzenlediği ilk basın toplantısında, vaka sayısındaki artışı ‘çok endişe verici’ olarak niteledi. Wieler, “Şu an ikinci dalganın başlangıcını görmekte olup olmadığımızı bilmiyoruz ama bu mümkün” dedi.

‘HER EYALETTE YENİ VAKALAR VAR’

“Almanya’daki yeni gelişmeler beni çok endişelendiriyor” diyen Wieler, “Artış, artık dikkat etmiyor olmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu. Birçok eyalette vaka artışı yaşandığını söyleyen Wieler, bakım evleri, aile toplantıları ve iş yerleri dahil birçok ortamda yeni enfeksiyonlar görüldüğüne dikkat çekti.

Alman yetkili, ülkede okulların pandemiye rağmen açılacağını ancak öğrencilerin birbirleriyle temasının kısıtlanması için yeni önlemler alınacağını söyledi.

VAKA SAYISI BİR GÜNDE YAKLAŞIK İKİ KAT ARTTI

Almanya’da dün, son bir günde 340 yeni vaka tespit edildiği açıklanmıştı. Bugün ise günlük yeni vaka sayısının 633’e yükseldiği açıklandı. Son verilere göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 206 bin 242. Ölü sayısı ise son bir günde dört kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 9 bin 122’ye yükseldi.

ÖNLEMLER YENİDEN ALINIYOR

Ülkedeki vaka artışı, bazı eyaletleri de yeniden önlem almaya sevk etmiş durumda. Bavyera eyaleti dün, eyalet sınırlarında ve tren istasyonlarında gönüllü Kovid-19 testi merkezleri kurma kararını açıkladı. Eyalet yönetimi, Berlin’deki merkezi hükümete de havalimanlarında zorunlu test yapma çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN