Almanya’dan gelen bir asırlık Mardin fotoğrafları

Almanya’dan gelen bir asırlık Mardin fotoğrafları

Almanya’da yaşayan Martin Tolle adlı bir kullanıcı, Birinci Dünya Savaşı’nda Mardin’de olan dedesinin albümünde yer alan 100 yıllık üç adet fotoğrafı Facebook’ta yer alan ‘Bir Zamanlar Mardin’ sayfasında paylaştı. İyi korunmuş fotoğraflarda Mardin Caddesi, tarihi Alaybey Konağı ve dönemin köylüleri yer alıyor.

SALİHA SULTAN | KARAR.COM

Facebook’ta yer alan ‘Bir Zamanlar Mardin’ grubu, Almanya’dan Martin Tolle adlı bir kullanıcının paylaştığı tarihi fotoğraflara sahne oldu.

Tolle adlı kullanıcı “Merhaba. İşte ww2 den bir fotoğraf. Mardin ana caddesini gösteriyor. Şoför olarak orada bulunan büyük dedemin fotoğraf albümünde böyle yazıyor. Ne yazık ki, fotoğrafları o zamanlar bir fotoğrafçıdan mı aldı yoksa kendi mi çekti bilmiyorum. Ama oradaydı” ifadeleriyle, dedesinin albümünde yer alan 1917’lere ait 3 adet fotoğraf paylaştı.

Tollenin paylaştığı ve iyi korunmuş fotoğraflar sayfada bulunan Mardinliler tarafından büyük beğeni topladı.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN