Çalıntı tablonun ressamı Klimt

Çalıntı tablonun ressamı Klimt

Aralık 2019’da İtalya’da bir galerinin duvarının içinde bulunan tablonun Avusturyalı ünlü ressam Gustav Klimt’in 20 yıl önce çalınmış ‘Bir Hanımefendinin Portresi’ tablosu olduğu onaylandı.

SALİHA SULTAN

Aralık 2019’da İtalya’nın kuzeyinde yer alan Piacenza şehrindeki Ricci Oddi modern sanat galerisinde bir bahçıvanının galerinin duvarındaki sarmaşıkları temizlerken bulduğu tablo sanat dünşasında tartışmalara konu olmuştu.

Galeri yetkilileri kış temizliği sırasında ortaya çıkan keşiften son derece memnun olduklarını belirtmiş, tablonun ‘Portrait of a Lady’ (Bir Hanımefendinin Portresi) isimli Gustav Klimt eseri olduğunu ve değerinin 60 milyon euro olduğunu söylemişti.

20-01/19/19kr2gustaveklimtonay.jpg

İTALYA MERKEZ BANKASI TARAFINDAN SAKLANDI

Tablonun gerçek olup olmadığı tartışmaları sırasında emniyet yetkilileri ise hırsızların eseri 1997’de çaldığını, daha sonraki bir tarihte almak için galeri duvarı arasına sakladıklarını ancak bilinmeyen bir sebepten ötürü geri gelemediklerini düşündüklerini ifade etmişti.

Eser, bulunmasının ardından İtalya Merkez Bankası tarafından saklandı ve sanat uzmanları tarafından incelendi. Bir aylık bir çalışmanın ardından Piacenza Savcısı Ornella Chicca cuma günü tabloya dair yaptığı basın toplantısında “Eser gerçek” açıklamasını yaptı.

20-01/19/19kr2tablopolis.jpg

POLİS EŞLİĞİNDE GÖSTERİLDİ

Basın toplantısı sırasında eser bir şövale üzerinde, iki polis memurunun koruması eşliğinde gazetecilere gösterildi. Sanatçının ‘Bir Hanımefendinin Portresi’ eserini 1916-1917 yılları arasında yaptığı biliniyor.

Tablo çalındığı tarihten beri sanat dünyasında Caravagio’nun 1969 yılında Palermo’da çalınan ve sanat tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak kabul edilen eserinin ardından en çok aranan eserdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN