Altın düşüyor mu? Kapalıçarşı altın fiyatları anlık | 11 Ağustos gram altın fiyatları

Altın düşüyor mu? Kapalıçarşı altın fiyatları anlık | 11 Ağustos gram altın fiyatları

Ons fiyatı, yakın zaman önce tarihî zirve noktasına ulaşan altın fiyatları, 11 Haziran Salı sabahına yine dalgalanmayla başladı. Yatırımcıları ve bu değerli madeni yakından takip edenler, ‘Altın düşüyor mu?' sorusuna yanıt ararken, Kapalıçarşı’daki anlık altın fiyatları da dakika dakika takip ediliyor…

Kritik eşik olan 2 bin dolar seviyesini gören altının ons fiyatının ardından gram altın fiyatlarında da düşüş yaşandı. Koronavirüs salgınında 2. dalga endişesinin olmasından dolayı dalgalanmalarını sürdüren altın fiyatları 11 Ağustos Salı gününde büyük değer kaybı yaşadı…

GRAM, ÇEYREK, YARIM VE CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın dün haftaya yatay seyirle 798,08 TL, gram altın ise düşey seviyede 475,94 TL, cumhuriyet altını ise 3 bin 284,00 TL’den satılmaya başlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde rekor seviyelere kadar yükselen altının ons fiyatı, 2 bin 16,69 TL seviyesine ulaşarak düşüşe geçti. Ons fiyatının düşmesiyle de gram altın satış fiyatı 475,48 TL’yi, çeyrek altın satış fiyatı ise 792,96 TL’yi gördü. Çeyrek altının alış fiyatı ise 774,87 TL olarak güne başladı.

Ekonomistler, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga endişelerinin altının ons fiyatını son 8 senenin en yüksek seviyelerinde tutmayı sürdürdüğünü ifade etti.

ALTIN DÜŞÜYOR MU?

Merkez Bankasının likidite hamlesinin ardından altın fiyatları düşüşe geçti. 11 Ağustos 2020 tarihinde Kapalıçarşı’da gram altının fiyatı güne dikey yönde başlamasının arkasından 475,38 TL civarında işlem görmeye başlamıştı…
Altının ons fiyatındaki yükselişle rağmen dolar kurundaki yükselişle dengelenen gram altın, güne alış fiyatı 475,38 TL’den başlamıştı. Gram altının satış fiyatı da Kapalıçarşı'da 475,48 TL olarak belirlenmişti…

ANLIK ALTIN FİYATLARI

Saat 10:20 itibarıyla 40 dolar değer kaybı yaşayan altının onsu ile birlikte gram altında da düşüşler görüldü.

Emtia piyasasının son günlerdeki en hareketli aktörü altın bugün sert fiyat hareketleri ile dikkat çekti. Ons altının psikolojik sınır olan 2000 doların altına gerilemesiyle beraber satışlar hız kazandı.

Koronavirüs salgını ile ABD ve Çin arasındaki gerilim yatırımcıları güvenli liman olarak tabir edilen altına yönlendirdi. Dünya genelinde merkez bankalarının da düşük faiz politikası sebebiyle altına olan talepte artış yaşanmıştı.

Ons altının 2000 dolar seviyesini aşmasıyla beraber yeni rekorların gelebileceği açıklaması yapan bazı ekonomistler bir taraftan da bu seviyenin kritik olduğunu ve satışların gelmesiyle beraber yatırımcıların büyük zarar edebileceğini aktarmıştı.

Ons altın bugün en düşük 1990 dolar, en yüksek ise 2030 dolar seviyesini gördü. Ons altında fark 40 dolar oldu.

Buna paralel olarak gram altın fiyatları ise en düşük 469.2 TL, en yüksek 478.9 TL seviyesini gördü.

11 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI

Altının ons fiyatının yükselişi çeyrek ve Cumhuriyet altının da zirve yapmasına sebep oldu. Cumhuriyet altını güne düşey yönde başlarken, bir Cumhuriyet altınının satış fiyatı 3 bin 263,00 TL oldu. Cumhuriyet altınının alış fiyatı da 3 bin 215,00 TL’de seviyelerinde hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamalarının ardından sert bir biçimde dalgalanma eğilimi gösteren altının ons fiyatı, şu dakikalar itibarıyla bir önceki kapanışa nazaran düşüşünü sürdürüyor. 2 bin 16,69 TL seviyesinde bulunuyor.

Ekonomistler, Fed'in genişlemeci adımları sürdürdüğünü ifade ederek, bu hamlelere paralel olarak dolardaki değer kaybının altının ons fiyatını desteklediğini aktarıyor.

ALTIN DÜŞER Mİ?

Ekonomistler, bu zamanlarda altına yatırım yapılmasını riskli bularak küresel bir pandemi krizi olduğunu ve altında yatırım yapmanın çok riskli olduğunu öne sürüyor…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN