'Altın Koza'ın ulusal uzun metrajda 10 finalisti belli oldu

'Altın Koza'ın ulusal uzun metrajda 10 finalisti belli oldu

'Altın Koza'da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistleri belli oldu, jüri karşısına çıkacak 'Plaza', 'Yeniden Leyla', 'Nasipse Adayız', 'Körleşme' ve 'Ben Bir Denizim', yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce 14-20 Eylül'de düzenlenecek 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın 10 finalisti belirlendi.

Festival Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 40 eserle başvuruldu.

10 FİNALİST BELLİ OLDU

Festivalde, yönetmen Anıl Gelberi'nin 'Plaza', Barış Hancıoğulları'nın 'Yeniden Leyla', Ercan Kesal'ın 'Nasipse Adayız', Fatih Özcan'ın 'Mavzer', Faysal Soysal’ın 'Ceviz Ağacı', Gökçin Dokumacı'nın 'Kuyudaki Taş', Hacı Orman'ın 'Körleşme', Leyla Yılmaz'ın 'Bilmemek', Onur Ünlü'nün 'Topal Şükran’ın Maceraları' ve Umut Evirgen'in 'Ben Bir Denizim' filmleri, bu kategoride yarışmaya hak kazandı.

5 ADAY YÖNETMENLERİN İLK FİLMİ

Jüri karşısına çıkacak 'Plaza', 'Yeniden Leyla', 'Nasipse Adayız', 'Körleşme' ve 'Ben Bir Denizim', yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Festivalde, 'Yeniden Leyla' ve 'Ben Bir Denizim' filmleri dünya, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde ilk kez seyirciyle buluşan 'Mavzer' ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

JÜRİ BAŞKANI MENDERES SAMANCILAR

Kovid-19 önlemleri nedeniyle bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ile sınırlandırılan festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını Menderes Samancılar üstleniyor. Kurulda, Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor.

Festival Direktörlüğünü ise uzun yıllar Adana Altın Koza Film Festivali Sinema Bölümü Direktörlüğünü yürüten Kadir Beycioğlu yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN