Altın ne kadar? Gram altın kaç TL? 28 Temmuz Salı altın fiyatları

Altın ne kadar? Gram altın kaç TL? 28 Temmuz Salı altın fiyatları

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kırarak tarihî seviyelere ulaşan gram altın fiyatları, anbean takip ediliyor. Peki altın ne kadar? Gram altın kaç TL? 28 Temmuz Salı gününe altın fiyatları yine rekor seviyeleri görerek başladı.

Kapalıçarşı’da 24 ayar külçe altın gram fiyatı 434,87 TL’den işlem görürken, Cumhuriyet altınının fiyatı ise 2 bin 799 TL civarında hareket ediyor. Peki gram altın ne kadar? İşte 28 Temmuz altın fiyatlarına dair bilgiler

ALTIN NE KADAR?

GRAM ALTIN FİYATI

432,85 Türk lirası

434,87 Türk lirası

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

429,22 Türk lirası

429,38 Türk lirası

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.971,87 Türk lirası

1.972,71 Türk lirası

ÇEYREK ALTIN FİYATI

686,74 Türk lirası

702,03 Türk lirası

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.746,98 Türk lirası

2.799,53 Türk lirası

YARIM ALTIN FİYATI

1.369,20 Türk lirası

1.404,06 Türk lirası

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

242,40 Türk lirası

281,35 Türk lirası

ATA ALTIN FİYATI

2.889,30 Türk lirası

2.913,70 Türk lirası

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

391,73 Türk lirası

406,88 Türk lirası

ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR!

Uzun zamandır yükselişini devam ettiren altın fiyatları yeni haftada tarihi rekorunu kırdı. Gram altın 422 TL, çeyrek altın ise 720 TL’yi aştı oldu. Bundan sonra düğünlerde gram çeyrek altının tercih edildiği bilgisi paylaşan Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, altın fiyatlarındaki yükselişin Çin ile ABD arasındaki husumetten kaynaklandığını belirterek, genel olarak altının yönü hep yukarı olduğunu, olmaya da devam edeceğini söyledi. Bu yükselişin yüzünden işlerin de kötü gitmesine neden olduğunu öne süren Kalkan, altın bozduracak olanların daha da yükselecek diye bozdurmadığını, bazılarının da düşecek diye almadığını aktardı.

GRAMIN ÇEYREĞİ REVAÇTA

Bu aralar düğünler için en çok fiyatı 120 Türk lirası olan gram altının çeyreğinin tercih edildiğini ifade eden Kalkan, gram altının yakın zaman içerisinde 500 TL’yi göreceğini iddia ederek, şu anda altın satışlarının dip seviyede olduğunu kaydetti. Bundan sonra düğünler için çeyrek veya gram altın yerine gram altının çeyreğinin revaçta olduğunu belirten Kalkan, elinde altını olanın sevinmesi gerektiğini söyledi.

ALTIN DÜŞER Mİ?

Altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerinde hareket ederken Uşak Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkan Yardımcısı Tufan İnci, yükselişi bir balona benzeterek altının paniği hiçbir zaman sevmeyeceğini kaydederek, bu balonun bir yerde patlayacağını ve fiyatların düşeceğini öne sürdü.

Cuma günü 422 Türk lirasından kapanan altının, Pazartesi günü 429 Türk lirası ile açıldığını anımsatan İnci, tüm zamanlarında rekor seviyesine ulaştığına dikkati çekerek, altın fiyatlarının yükselmesinde ana etkenlerin Çin ile ABD arasında yaşanan gerilimler ve yaptırımlar olduğunu kaydetti.

Bu yükselişlerin suni bir yükseliş olduğunu, bir düzeltme yapması gerektiğini, bu düzeltme sırasında insanların paniğe kapılıp altının beklemede kalmasını tavsiye eden İnci, altın fiyatlarının paniği sevmediğini yineledi.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Altının yükseliş sebebinin dünyadaki rezervlerin salgından ötürü dolayı azalması olduğunu ifade eden 30 yaşındaki kuyumcu Mehmet Mamik, "Bununla beraber yine salgından ötürü dolayı bazı ülkelerin ekonomik krize girip, hemen ardından piyasaya yeni dolar sürmesine de bağlayabiliriz aynı anda. Biz esnaf olarak altın fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Bence bu yükseliş de salgın bitene dek, ilaç bulunana dek devam edecektir. Altını bozdurma konusunda müşterilerin beklemesine gerek yok. Şimdi bu fiyat her zaman 430'larda, 440'larda, 450'lerde kalacak diye bir durum yok. Bence bu fiyat rasyonel bir şişme, geriye doğru da gelecektir. Müşterilerin altınlarını bozdurmasını tavsiye ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN