Altının gram fiyatı yükselişe geçti

Altının gram fiyatı yükselişe geçti

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı 411 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını 2,728 liradan satılıyor.

Gram altının fiyatı güne yükselerek başlayarak 410,9 liradan işlem görüyor. Gram altın 411 liradan satılırken çeyrek altın 672 lira, Cumhuriyet altını ise 2,728 liradan satılıyor. 

Altının ons fiyatında dün yaşanan düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişin etkisiyle gram altın günü bir önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 410,5 liradan tamamladı.

Altının ons fiyatı ise dün 1.702 dolarla 9 Haziran 2020'den bu yana en düşük seviyeyi görmesinin ardından bugün yüzde 0,3 artışla 1.719 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

FED BAŞKANI'NIN KONUŞMASI BELİRLEYİCİ OLABİLİR

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmeler, tahvil piyasalarının seyri ve ABD'de bu hafta sonuna kadar Senato'da görüşülmesi beklenen ekonomik destek paketine ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün yapacağı konuşmada tahvil piyasasına ilişkin vereceği mesajların altının ons fiyatının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini söyledi. 

Bugünün veri gündeminde Euro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de fabrika siparişlerinin öne çıktığını aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.700 doların destek, 1.740 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN