Amatör Ruhu

Alanyaspor, Fenerbahçe’yi çok iyi analiz etmiş olacak ki, kalecisi Harun’un paslaşmalarla başlattığı atakları ön alanda baskı yaparak kesti. İlk yarıda rakibinin hem oyununu bozdu hem de istediği tehlikeli atakları buldu. Ama son vuruşları iyi yapamayan Alanyaspor, farkı bulamadı. Oyuna baskılı ve istekli başlayan Akdeniz eakibi, Fenerbahçe’yi top kayıplarına zorladı ve bunda da başarılı oldu. İlk yarıda Valbuena, İsla ve Dirar 6 top kaybı ile oynadı.

15. dakikada da Süper Lig’in formda golcüsü Cisse’nin yakın mesafeden röveşatasını güzel çıkartan Harun, İsmail’in hatası ile karşı karşıya kaldığı Baiano’nun vuruşunda da hata yapmayarak Sarı-Lacivertli takımda ayakta kalan tek isim oldu. Mehmet Topal’ın çizgiden çıkardığı top ise Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki en şanslı anıydı.

İkinci yarı, ilk devrenin özeti gibi geçti. Fenerbahçe’nin basit top kayıpları, Alanyaspor’un istekli ve arzulu oynayışı devam etti. Sadık-Harun anlaşmazlığından doğan pozisyonda Efecan’ın boş kaleye yaptığı kafa vuruşu ile hak edilen gol gelmiş oldu. Golden sonra Ersun Yanal’ın oyuna müdahalesi yetersiz olurken, Fenerbahçe rakibinin baskısına dayanamadı. Cisse’nin şansızlığı ve kaleci Harun’un gününde oluşu Sarı-Lacivertli takımı Alanya’da tarihi bir farktan kurtarmış oldu. 25’e yakın gol girişiminde bulunan Akdeniz ekibi’nin galibiyeti tek golle alması da gecenin ilginç olaylarındandı. Sergen hoca ve ekibi keyifli, istekli bir oyun oynayarak Süper Lig’e renk kattığını yeniden gösterdi.

Fenerbahçe’ye dönersek; dört oyuncusundan yoksun da olsa bu kadar kötü ve isteksiz bir oyun sergilemeye hakkı olmadığı bilmesi gerekiyor.

Bursaspor ve Göztepe’nin puan kaybetmesi, ligdeki yerini etkilemese de oynadığı oyun kendisine yakışmadı ve yaklaşan Trabzonspor maçı öncesi tehlikeli sinyalleri verdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum