Amazon kulaktan tanıyacak

Amazon kulaktan tanıyacak

Telefonunuzun güvenliğini parmak iziyle, yüz veya ses tanımayla sağlamak sizin için fazla sıradan olacaksa, bir de kulağınızı deneyin. İşte detaylar.

Akıllı telefonların en kişisel ve kullanıcıya dair en önemli verileri saklayan cihazlar olması nedeniyle, bu ürünlerin dijital güvenliğini sağlamak için her şey denendi. Parmak izi okuyucular, selfie çekince açılan sistemler, sesle tanımlama ve diğerleri... "Güvenlik için kullanmadığımız bir tek kulağımızın arkası kaldı" diyorduk ki Amazon imdadımıza yetişti. 

ABD patent veritabanına göre Amazon, telefonlarda güvenlik kilidini kulak tanıyarak açacak yeni bir teknolojiyi patentledi. Bu teknoloji sayesinde telefon çaldığında çağrı yanıtlamak ya da yeni bir arama yapmak için şifre girmek ya da şekil çizmek gerekmiyor. Telefonu konuşma pozisyonunda kulağınıza yaklaştırdığınızda cihaz ön kamerasıyla kulağınızı algılıyor ve daha önceden tanımlanan kulakla karşılaştırıyor. Cihazın izin verdiği kulaklardan birine sahipseniz güvenlik yetkilendirmesi gerçekleşiyor ve kilit açılıyor. 

Yazarken bile kulağa oldukça ilginç gelen bu teknolojinin son kullanıcılar için nasıl bir fayda sağlayacağını şimdilik öngörmek zor. Çünkü Android ve iOS çağrı alırken zaten telefon kilidini otomatik açıyor. Ancak yüksek güvenlikli kurumsal cihazlarda Amazon’un patenti bir fark yaratabilir.

Patentin kullanım detaylarını bu videoda (İngilizce) görebilirsiniz:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN