EOkul vbs giriş! EOkul şifremi unuttum, nasıl yenilenir?

EOkul vbs giriş ekranını ve şifremi unuttum işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. MEB'in eOkul veli bilgilendirme sistemi vbs üzerinden öğrencilerin eğitim bilgileri kolayca sorgulanabiliyor. EOkul şifremi unuttum? Şifre yenileme işlemleri neler? Nasıl giriş yapılır? diye merak edenler sayfamızdan tüm detayları görebilirler.

EOkul vbs giriş ve şifremi unuttum işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) velilere, öğrencilere ve yöneticilere sunduğu eğitim portalı üzerinden en çok eğitim bilgileri sorgulanıyor. Öğrencilerin eğitim bilgilerinin yer aldığı eOkul sisteminden, sınav sonuçları, karne notları, devamsızlık durumları gibi bilgiler öğrenilebiliyor. EOkul şifremi unuttum? Şifre yenileme nasıl yapılır? EOkul sistemine nasıl giriş yapılır? gibi soruların cevaplarına ve detaylı bilgilere haberimizden erişebilirsiniz. 

EOKUL ŞİFREMİ UNUTTUM?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Okul şifrenizi unutmanız halinde size yardımcı olabilecek tek yer, okul yönetimi olacaktır. 

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz:

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada, 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

EOKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine girilmeli.

Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir.

Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Sağ kısımda bulunan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girildikten sonra ikinci aşama ekrana gelecek.

EOKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLA

NOT SORGULAMA

Sistemde e-okul not takibi imkanı da sunulmuştur. Öğrenci girişi ile birlikte en fazla ders notları sorgulanmaktadır. Bu sayede veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilmektedir. Üstelik bunu dönem dönem öğrenebilmektedir. Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilmektedir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılmaktadır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlamaktadır. Öğrenci ve veliler kolay bir şekilde tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabilmektedir.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLA

Yukarda yer alan linkten E-Okul sınav sonuçlarını ve sınavlara ilişkin detayları öğrenci yada veli girişi yaparak takip edebilirsiniz.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Takdir-teşekkür hesaplama dönem sonlarına gelindikçe, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlanır. Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama için, öğretmenlerin öğrenciye ait tüm ders notlarını sisteme yüklemiş olması gerekir. Notlar sisteme girildikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi

- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

E-Okul’a giriş yapıldıktan sonra ulaşılabilecek bilgiler; Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği bilgisi güncel olarak takip edilebilir. Haftalık ders programı; Derslerin saatleri, hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir. Not bilgisi; Sınavlardan alınan notlar sorgulanabilir. Bu bilgiler dışında; dönem içinde alınan belgeler, okunan kitaplar, diploma puanı, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon zaman çizelgesi de görülebilir.

E-OKUL VBS GİRİŞ

Sistem, öğrenci velilerinin çocuklarının durumu ile ilgili bilgi almasını sağlamaktadır. Bunun için sistemde e okul veli bilgilendirme sistemi bulunmaktadır. Veliler için bu sistemde okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından ulaştırmak istenilen duyurular yer bulunmaktadır. Duyurular, bireysel bazda ya da toplu olarak yapılmaktadır. Sistem üzerinden haftalık ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri ile -derslere giren öğretmen bilgilerine kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra öğrenci velileri, bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının dönem içindeki özürlü ve özürsüz devamsızlıklarla ilgili bilgi sahibi olabilmektedir. Veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili başarıları ile öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler yer almaktadır.

E-OKUL MOBİL İNDİRME NASIL YAPIILIR? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tasarlanan bilgilendirme sistemi portalı, mobil cihazlara da uyumludur. Bunun için e okul mobil sistemine üye olunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi ile mobil veli bilgi sistemindeki öğrenci servisine üye olanlar, çocuklarının devamsızlık bilgilerine, sınav sonuç bilgilerine, sınav tarihlerine, karne notlarına, diploma notuna, proje bilgilerine, kayıt alınması ve silinmesi ile ilgili bilgiye, *nakil bilgisine kolaylıkla ulaşma avantajına sahip olmaktadır.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

E-okul giriş sisteminin amacı, verilerin çocukları ile ilgili tüm bilgilere ulaşmasını sağlamaktır. Bu sistemde öğrencinin sınavlarda aldığı notların yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Öğrenci velileri bu sayede çocuklarını okula gidip gitmediğini, hangi günler devamsızlık yaptığını, devamsızlığı günlerinin ne kadar olduğunu, yazılı ve sözlü sınavlarından aldığı notları, aldığı notlarla ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, ayrıca ödevleri yaptıysa kaç puan aldığını çok rahat bir şekilde öğrenebilmektedir. Bunun için öğrencinin kimlik numarası ile okuduğu sınıf ve şube bilgileri ile birlikte giriş yapmak yeterli olmaktadır. Sistem velilere çocukları hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır.

ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI

Sistemde e-okul öğretmen girişi de bulunmaktadır. Sistemdeki öğretmen girişi uygulaması sayesinde öğretmenlerin tüm işlemleri yapabilmesi mümkündür. Sisteme giriş yapmak için istenilen bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gereklidir. Bu bilgilerin girilmesinin ardından okulun yöneticisi tarafından belirlenen kullanıcı adının, “kullanıcı adı” yazan kısma girilmesi gereklidir. Bu işlemin yetine getirilmesinin ardından öğretmenin kendisinin belirlediği şifrenin de ilgili alana girilmesi gereklidir. Bu aşamanın da tamamlanmasının ardından öğretmenin sisteme girip istenilen tüm işlemleri yapabilmesi mümkün olmaktadır. Öğretmen girişi ile birlikte öğrencinin sınavlarda aldığı notlar, performans ödevleri ile ilgili bilgiler ve diğer tüm bilgilerin sisteme eklenmesi mümkün olmaktadır.

YÖNETİCİ GİRİŞ ELRANI

Sistemde okul yöneticileri için de e-okul yönetici girişi bulunmaktadır. Yönetici girişi bölümüne giriş yapan kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı personel girişi sonrasında ayrı bir ekran tarafından karşılanmaktadır. Bu ekran yönetici panelidir ve bu ekran üzerinden setim yapılabilmekte, işlemler de kolaylıkla halledilebilmektedir. Kişinin öğrenci olması durumunda ise sadece öğrenci girişi bölümü kullanılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı personel girişi gibi öğrenciler için de Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci girişi bölümü vardır ve ilgili bölüm üzerinden giriş yapılarak notlar sorgulanabilmekte ya da devamsızlık bilgileri öğrenilebilmektedir. Ayrıca öğrencilerin yanı sıra velilerin de giriş yapabildiği öğrenci giriş bölümü sayesinde öğretmen ve yöneticiler tarafından girilen verilerin her an takip edilme imkanı bulunmaktadır. Sistemle öğrencilerin ders sınavlarından aldığı notlar, öğrencilerin devamsızlık bilgileri görülebilmektedir. Bunun için sisteme giriş yapıldıktan sonra ekrana gelen menüler üzerinden seçim yapılması yeterli olmaktadır. Bu sayede sistem üzerinden öğrencinin okul ile ilgili bilgileri günün her saatinde görülebilmektedir.

 

SİSTEMDE NELER VAR?

Siste-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:

Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır Bireysel bazda ya da toplu duyurular

Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİN;

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

Sistemde e-okul not takibi imkanı da sunulmuştur. Öğrenci girişi ile birlikte en fazla ders notları sorgulanmaktadır. Bu sayede veliler okula gelmeye gerek görmeden çocuklarının tüm not bilgilerini öğrenebilmektedir. Üstelik bunu dönem dönem öğrenebilmektedir. Her veli, çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili bilgi almak için sisteme giriş yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilmekte ve güncel notları öğrenebilmektedir. Bilgi sorgulaması, öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde yapılmaktadır. Bu nedenle sistemin arka planındaki bilgi girişinin de düzenli olarak yapıldığı bilinmelidir. Sistemin kullanımı için herhangi bir ücretin alınmaması da sistemin çok daha işler hale gelmesini sağlamaktadır. Öğrenci ve veliler kolay bir şekilde tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabilmektedir.

E-OKUL ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ NELER?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

EOkul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ve 2018 öğrenci notları sorgulama işlemleri

Güncel Haberleri